Eurovision Songfestival: perfecte show; geen incidenten; barslechte liedjes en optredens om snel te vergeten

Keurig op tijd begon gisteravond de spektakelmachine van Eurovision op volle toeren te draaien. Met een perfecte lightmachine (wat hadden we anders verwacht van high-tech Israël?), indrukwekkend prachtige en soms erg verrassende beelden van het land van Israël en weinig of geen politieke connotaties, zaten we met zijn allen ons te vergapen aan een verder nietszeggende lege glitterbox van wat 17 “artiesten” (ploink!) die evenzoveel landen naar Tel Aviv hadden gezonden.

Ondermaatse optredens, veel glitter en show, halfnaakte #metoo vrouwen en mannen, zongen zo vals dat mijn oren er pijn van deden. Zelfs de Belgische zanger Eliot met het liedje “Wake up” vroeg er haast zelf om na zijn melig optreden met een flinke trap op het achterwerk van het podium te worden geschopt. Wat inderdaad gebeurde want hij raakte niet door de halve finale. Oef! Die zien we gelukkig niet meer terug.

Maar goed, de barslechte optredens en vreselijk gezongen liedjes, dat is niet de schuld van Israël. Misschien was het wel een vorm van culturele boycot van het festival waarbij elk land zijn slechtste vertegenwoordiger naar Tel Aviv had gezonden om er de grootste rommel te produceren. Als ik geen pro-Israëlactivist was geweest, zou ik zélf hebben opgeroepen om dit vreselijke gedoe te boycotten om ons te verlossen van al die lelijke schreeuwerige kommer & kwel.

De rechtstreekse uitzending van Eurosong door KAN TV werd naar verluidt even kort gehacked. Gedurende een paar minuten tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival werd de feed van de Israëlische zender KAN 11 gehackt en verschenen er kort enkele dreigberichten. Een van deze berichten luidde: “Waarschuwing: risico van raketaanval, zoek alsjeblieft meteen een schuilplaats”, terwijl een andere luidde: “Israël is NIET veilig. U zult het zien.” De berichten werden binnen enkele minuten verwijderd.

Het lijkt erop dat vanavond, tijdens de eerste halve finale, de KAN-website een paar minuten werd gehackt“, zei de publieke omroep op woensdagochtend vroeg in een verklaring. “Wij geloven niet dat de berichten door veel mensen werden gezien.” KAN voegde toe dat zowel het net en de European Broadcasting Union “het probleem van cyberveiligheid als zeer belangrijk beschouwen en de kwestie wordt onderzocht.”

De pro-Palestijnse Vlaamse TV zender VRT NWS berichtte over een zogenaamd ‘alternatief’ songfestival in Gaza uit protest tegen Eurovison Tel Aviv. Wellicht was de VRT de enige die dit bericht heeft opgepikt want voor het overige werd het nergens anders vermeld, zelfs geen Arabische site.

Kamel Musallam, een van de organisatoren van het concert dat door een handvol Palestijnse muzikanten werd gehouden tussen de puinen van het door Israël platgebombardeerde HQ van Hamas, orakelde dat “het Eurovisiesongfestival voor Israël slechts een excuus is om zijn brutale misdaden tegen de Palestijnen, vooral tegen die in Gaza, te verdoezelen.

Ondanks de vele oproepen tot een boycot van het Songfestival heeft geen enkele delegatie haar deelname afgezegd en de Europese openbare omroepen, met inbegrip van de pro-Palestijnse [lees: anti-Israëlische] Vlaamse openbare omroep VRT, zenden het Eurovisiesongfestival integraal uit.

Een gedachte over “Eurovision Songfestival: perfecte show; geen incidenten; barslechte liedjes en optredens om snel te vergeten

 1. De politiek incorrecte & pro Palestijnse BBC vond het ook een alternatief.

  Vreemd dat bij alle grote internationale evenementen er nooit ‘alternatieven’ worden getoond door de politiek correcte media….alléén wanneer het Israel betreft.

  Maar ja, we kennen intussen onze pappenheimers….het is sterker dan henzelf.

  Het grappige is dat men op de afterparty op het strand in TA (50.000 mensen) een uit de bol gaand Belg & Brit zagen die met vlaggen en helemaal hees vertelden hoe fenomenaal het allemaal in Israel was.

  Dit werd niet getoond door onze ‘neutrale’ VRT/BBC.

  Verder waren de liedjes inderdaad op hoog niveau slecht maar iets wat er niet is kan je ook niet tonen.

  Israel heeft gelukkig wel haar talent getoond!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.