Duitse overheid zegt dat antisemitische incidenten het afgelopen jaar met 20% zijn toegenomen

Duitse veiligheidsfunctionarissen zeiden dinsdag dat het aantal antisemitische en anti-vreemdelingenincidenten vorig jaar in het land steeg, ondanks een algemene daling van politiek gemotiveerde misdaden.

Antisemitische incidenten stegen in 2018 met 19,6 procent tot 1.799, waarvan 89,1 procent extreemrechtse daders waren. Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas gaf commentaar op de cijfers en merkte op tijdens een conferentie waarin een Europees netwerk werd geïntroduceerd om antisemitisme te bestrijden, dat de haat tegen de Joden in Duitsland “geen geïmporteerd product” was, berichtte het Duitse persbureau DPA.

Maas zei echter dat in de strijd tegen antisemitisme misdaden door immigranten ook “even vastberaden” worden bekeken en bestreden. Het rapport gaf geen exact aantal voor aanvallen of aanslagen van radicale islamisten, maar alleen dat de regering in 2018 een daling vaststelde Er werd beweerd dat een mogelijke reden die het ministerie van Binnenlandse Zaken aanhaalde, was dat de terreurgroep van de Islamitische Staat terrein verloor in Syrië en Irak.

Echter, het kan geen toeval zijn dat de snelle groei van het antisemitisme in de EU en vooral in Duitsland van de afgelopen vijf jaren compleet samenvalt met de toestroom van honderdduizenden islamitische vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten. Wie durft wijzen op dit oorzakelijk verband krijgt meteen het etiket ‘islamofoob’ opgekleefd en dat wil de Duitse overheid beslist vermijden, vandaar het steevast ontkennen wat iedereen kan zien.

Islamofobische misdaden daalden van 1.075 in 2017 tot 910 in 2018, terwijl de antichristelijke aanvallen daalden van 129 naar 121. In totaal stegen xenofobe incidenten met 19,7% tot 7.701 vanwege een algemene toename van haatmisdrijven van 7.913 naar 8.113. Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer zei dat de politiek gemotiveerde criminaliteit in het algemeen met 8,7% daalde in 2018, tot 36.062 incidenten, waarbij de trend werd geprezen, maar de cijfers nog steeds te hoog waren.

Extreemrechtse misdaden maakten de meeste incidenten uit met 20.431 gerapporteerde feiten, een daling van 0,4%. Daarvan betrof 1.156 geweld, een stijging van 2,3%. De extreemlinkse criminaliteit daalde met 18,4% tot 7.961 incidenten. De daling van gewelddadige linkse criminaliteit was nog groter: 31,9% tot 1.340 incidenten. Meer dan de helft van de geweldsmisdrijven waren gericht tegen de ordehandhavers.


Bronnen:

♦ naar een artikelGerman officials say anti-Semitic incidents up 20% in past year” van 14 mei 2019 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Duitse overheid zegt dat antisemitische incidenten het afgelopen jaar met 20% zijn toegenomen

Reacties zijn gesloten.