Het meest beveiligde Euro-Songfestival ooit, gaat vanavond van start in Tel Aviv, Israël

De Amerikaanse ambassade in Israël adviseert Amerikaanse burgers voorafgaand aan de eerste verjaardag van de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade nauit Tel Aviv naar Jeruzalem.

Evenals de gewelddadige moslimrellen gerelateerd aan de Nakba-dag in Israël en de Palestijnse gebieden (15 mei), de vrijdagse ‘Grote Mars van de Terugkeer’ -protesten (17 mei)  en het Songfestival dat vanavond 14 mei van start gaat in Tel Aviv en duurt tot/met zaterdag 18 mei 2019.

Het belooft een woelige week te worden in Israël en het wordt dus alle hens aan dek geblazen voor de Israëlische veiligheidsdiensten, leger en ordehandhavers, temeer omdat de Gazaanse terreurgroepen Hamas en de Islamitische Jihad Israël bedreigen met raketten en aanslagen ondanks het bestaan van een bestand.

14 mei 2019 is de verjaardag van de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem, evenals aanverwante protesten langs de periferie van Gaza. Terroristische groeperingen kunnen die verjaardag uitkiezen dat samenvalt met het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv (14-18 mei) of Nakba Day (15 mei) om gewelddadige protesten of een aanval uit te voeren. Beveiligingsincidenten kunnen veel verder gaan dan Gaza en zijn periferie en op elk moment toeslaan, zoals werd aangetoond door de raketaanvallen van 3 tot 5 mei j.l. in het zuiden van Israël, waaronder Ashdod, Ashkelon en Beersjeba alsook de raketaanvallen van 14 maart en 25 maart in Centraal-Israël“, zei de Amerikaanse ambassade in Israël in een verklaring.

Duizenden soldaten zullen de IDF-troepen versterken in Israëlische steden nabij de grens met Gaza, Jeruzalem en Judea-Samaria, nadat Hamas, Fatah en andere terreurgroepen en Arabische facties hebben opgeroepen tot gewelddadige rellen, kwaadwillige anti-Israëlische protesten en terreuraanslagen. De IDF heeft naar verluidt extra Iron Dome-raketverdedigingssystemen ingezet in centraal Israël, Zuid-Israël en andere gebieden:

“Omdat beveiligingsincidenten, waaronder het afvuren van raketten, vaak zonder waarschuwing plaatsvinden, worden Amerikaanse burgers sterk aangemoedigd waakzaam te blijven en gepaste maatregelen te nemen om hun beveiligingsbewustzijn te vergroten. In het geval van mortier en / of raketgeschut kan een sirene van Red Alert worden geactiveerd. Behandel al dergelijke waarschuwingen als echt; volg de instructies van de plaatselijke autoriteiten en zoek onmiddellijk onderdak. Ken de locatie van uw dichtstbijzijnde schuilplaats of beschermde ruimte.

Het Amerikaanse overheidspersoneel en hun familieleden kunnen worden beperkt in het reizen naar gebieden die worden getroffen door raketactiviteit, sirenes en / of het openen van schuilkelders. Voor meer informatie over gepaste actie bij het horen van een sirene of een explosie, zie de website van het Israelfront Forces Home Front Command (beschikbaar op apparaten in Israël). Burgers in de Verenigde Staten kunnen ook de gratis Israël Defense Forces Home Front Command-toepassing downloaden op Android– of Apple-apparaten om realtime beveiligings- en veiligheidswaarschuwingen te ontvangen. Gratis commerciële toepassingen, zoals Red Alert: Israel, zijn ook beschikbaar.”

Plaatje hieronder: Nakba’, of catastrofe, is de term die aanhangers van de Palestijnse terreur en islamitische terreurgroepen zoals Hamas en de PLO gebruiken om naar de oprichting van de staat Israël op 14 mei 1948 te verwijzen. Hamas, de Islamitische Jihad en andere terreurgroepen bedreigen Israël met raketten en aanslagen om het Eurovision songfestival in Tel Aviv te verstoren.


Bronnen:

♦ naar een artikelUS embassy in Israel releases security alert for American citizens ahead of Eurovision, Nakba Day” van 13 mei 2019 op de site van Behind The News (BTN)

2 gedachtes over “Het meest beveiligde Euro-Songfestival ooit, gaat vanavond van start in Tel Aviv, Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.