BDS-beweging woest op Israëlische website die Beautiful, Diverse, Sensational Israël promoot

Volgens Reuters heeft ‘Israël een PR-campagne gelanceerd’ met behulp van Google-advertenties die gebruikers misleiden die op zoek zijn naar informatie over het boycotten van het Eurovisiesongfestival, dat deze week in Tel Aviv begint. In plaats van hen te geleiden naar een website die haat tegen Israël verspreidt, brengen de advertenties hen naar een pastelkleurige, rustige site met de URL boycotteurovision.net, die verklaart: ‘Welkom bij het echte verhaal van BDS: Beautiful, Diverse, Sensational Israel.’

De echte BDS-website, die we hier niet zullen koppelen omdat we onze vijanden geen hulp en troost zullen bieden, had dit te zeggen over het Eurovisie Songfestival van Tel Aviv, in een stijl die zelfs extreem is voor de BDS-beweging: “Israël maakt schaamteloos gebruik van het Eurovisie Songfestival als onderdeel van zijn officiële Brand Israel-strategie, die ‘het mooiere gezicht van Israël’ presenteert om de aandacht te vergoelijken en af ​​te leiden van zijn oorlogsmisdaden tegen Palestijnen.

De anti-Israëlische website voegde hieraan toe: “Israël heeft 62 Palestijnen in Gaza afgeslacht, waaronder zes kinderen, slechts twee dagen na de Eurovisiewedstrijd van 2018,” en om het nog veel meer griezelig te maken, merkte het op: “Diezelfde avond voerde Netta Barzilai een feestelijk concert in Tel Aviv, georganiseerd door de burgemeester, en zei: ‘We hebben een reden om gelukkig te zijn.’

Gebrand op echte info zoals wij zijn, controleerden we de week van 12 mei 2018, toen Netta Barzilai de eerste plaats won met ‘Toy’ en het synchroniseerde met een Wikipedia-pagina met de titel ‘2018-19 Gaza-grensprotesten.’ Op 14 mei , twee dagen na de overwinning van de liedjeswedstrijd, begon Hamas met rellen aan te moedigen aan het veiligheidshekken van de Gazastrook, die niet samenvielen met het Eurovisie Songfestival, maar met de ceremonie die de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem markeerde. Hamas-lid van het politieke bureau Salah al-Bardawi vertelde destijds aan CNN dat 50 van de 62 doden in de protesten van 14 tot 15 mei Hamas-leden waren – eraan toevoegend dat dit de ‘officiële aantallen’ van de organisatie waren.

Tot zover de echte relatie van de BDS met de waarheid.

De Faux BDS-website is een wonder van copywriting en design. Natuurlijk, het is propaganda, maar iemand ging er even bij zitten en schreef hele goede dingen – of haalde het minutieus op van een website over toerisme.

Voor het B = Beautiful segment schrijft de site:

Wist je dat? Met minder dan 1.000 kilometer van de Rode Zee naar de noordelijke grens – de National Trail van Israël werd door National Geographic gerangschikt als een van de top 20 epische paden wereldwijd …  Inderdaad, Israël is een adembenemend land, biedt een prachtig uitzicht, gouden stranden, groene landschappen, uitgestrekte woestijnen, besneeuwde bergtoppen en levendige steden genesteld tussen duizenden jaren aan buitengewone historische en culturele bezienswaardigheden. Net als zijn topografie hebben de Israëlische burgers een unieke innerlijke en uiterlijke schoonheid – bestaande uit een fusie van immigrantengemeenschappen die vanuit alle hoeken van de wereld samenkomen in een gemeenschappelijke visie en een rijke cultuur die Israël definieert.

Voor het D = Diverse segment schrijft de site:

Wist je dat? Hoewel het nationale eten de Falafel is, overtreft alleen Tokio en New York City de sushi-consumptie per hoofd van de bevolking van Tel Aviv. Dat is fusie! In Israël wonen alle mensen; Joden en Arabieren, moslims en christenen, religieuzen en seculieren, evenals LGBTQ samen in een bastion van coëxistentie in het hart van het Midden-Oosten. Het land is gekomen om openheid, persoonlijke expressie en vrijheid om te leven en te laten leven te betekenen.  Een collage van culturen, gewoonten en tradities heeft Israël geholpen om zichzelf te smeden als een symbool om de woestijn tot bloei te laten komen en het in een oase van tolerantie te veranderen.

Voor het S = Sensational segment schrijft de site:

Wist je dat? Israël heeft meer immigranten opgenomen dan welk ander land ook, in zijn korte geschiedenis, met nieuwkomers uit meer dan 100 landen. Inderdaad, de schoonheid en variëteit van Israël maken het tot een sensationele plek om te ervaren terwijl het een snelle, fascinerende en dynamische levensstijl biedt voor zijn burgers en toeristen. U zult aangenaam verrast zijn om de enorme en gevarieerde culinaire, muziek- en kunstscene van het land te ontdekken, die tientallen stijlen combineert met de diverse populaties over de hele wereld. Life in Israel is innovatief, terwijl het tegelijkertijd verbonden is met zijn rijke geschiedenis. Israël is een bestemming gevuld met warmte, openheid en liefde die iedereen die met herinneringen (en vrienden!) op bezoek gaat, een levenlang meegaat.

OK, waarschijnlijk hebben ze het van een toeristische website afgehaald. Maar wat maakt het uit? De website is te nieuw om echte beoordelingen te bieden, maar zelfs als maar een paar duizenden de kans krijgen om te zien hoe Israël eruit ziet, is het elke cent waard (de site is geregistreerd op Go Daddy, dus het hele ding kost waarschijnlijk minder dan $ 100 om te produceren).

Volgens Reuters verwierp de echte BDS-beweging de alternatieve BDS-website als ‘ruwe propaganda’. Alia Malak, die de BDS-inspanning om Israëlische academici en kunstenaars te boycotten, heeft gezegd: “Na de diefstal van Palestijns land en cultuur, probeert Israël nu om een ​​symbool van ons geweldloos verzet toe te passen,” en voegde eraan toe: “Deze wanhopige en ruwe propaganda komt rechtstreeks uit het draaiboek van Zuid-Afrika.

Het is maar goed dat ze niets zei over de toeëigening door Israël van de falafel. 🙂

Video: BDS: Beautiful, Diverse, Sensational Israel


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “BDS Furious At Website Promoting Beautiful Diverse Sensational Israel” van 12 mei 2019 op de site van The Jewish Press

3 gedachtes over “BDS-beweging woest op Israëlische website die Beautiful, Diverse, Sensational Israël promoot

 1. Tjonge jonge, blijkbaar midden in de roos. Normaal zou je zo’n site nooit zien met al het aanbod. Dit verandert de effectiviteit meteen enorm. Zijn ze nu zo dom?
  Ik geef natuurlijk de voorkeur aan de site van $100. Laat die maar lekker staan.

  Like

 2. Prachtig stuk !! de haatsmurfen verbijten zich !
  over het laatste zinnetje : er is inderdaad een klacht ingediend bij Unesco waarin Israel beschuldigd werd van “stelen van cultureel erfgoed” de falafel is dus geen Levantijnse keuken maar een palestijnse uitvinding ! te zottekes voor woorden !

  de Falafel stond al bij de Pharao’s in hoog aanzien !

  Like

 3. Deze obsessieve Israel haters weten van gekkigheid al niet meer wat te zeggen of te doen.

  Ze hebben nog steeds niet begrepen dat:
  Liefde sterker is dan haat.
  Positiviteit je sterker maakt dan negativiteit.
  De waarheid de leugens altijd inhaalt.

  Dat Israel ze altijd 10 stappen voor zal zijn en geen leugens nodig om zich te profileren!

  In Israel word een feestje gebouwd terwijl de Israel haters zich in hun negativiteit & haat verbijten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.