PA president Abbas brengt ‘Rode Boekje’ uit om Palestijnse jeugd te doordringen met zijn idealen

Plaatje hierboven: Saeb Erekat, toponderhandelaar voor vrede van de PLO, stelt het ‘Rode Boekje’ van Mahmoud Abbas voor [beeldbron: Pal Today]

We wisten al dat Mahmoud Abbas een dictator is. Blijkbaar wil hij leren van de besten.

Net zoals Voorzitter Mao in wezen elke Chinese burger dwong een kopie te hebben van het ‘Rode Boekje‘ met honderden van zijn aforismen, publiceert PA-president Mahmoud Abbas thans zijn versie getiteld  لأجل فلسطين نتعلم (Onze Ideale President) met zijn uitspraken en citaten.

Het ‘Rode Boekje’ van Abbas moet verdeeld worden in al de scholen in de Palestijnse Gebieden die onder zijn controle staan. Een bericht in Pal Today verhaalt het volgende:

“Het initiatief kwam om studenten op scholen in Palestina deze citaten te leren, om “de nationale identiteit te benadrukken en de gewenste ontwikkeling en verandering tot stand te brengen”, aldus de initiatiefnemers van het initiatief.

Minister van Onderwijs, Marwan Awartani, zei dat het ministerie zich verplicht om dit boekje te drukken en het te verspreiden naar alle scholen in het land, eraan toevoegend dat het onderwijzen van studenten deze citaten een belangrijk initiatief is om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen om de nationale identiteit te benadrukken en de ontwikkeling tot stand te brengen en de gewenste veranderen.

Een lid van het Centraal Comité van Fatah, Azzam al-Ahmad, zei dat het boekje werd gedrukt door een beslissing van president Mahmoud Abbas en werd verspreid onder alle onderwijsinstellingen in het land.”

Mensen klagen erover op de sociale media – omdat ze ervan uitgaan dat de citaten vrede zullen ondersteunen in plaats van oorlog. De terroristische groeperingen zien Abbas als iemand die samenwerkt met Israël en af ​​en toe terreuraanslagen tegen Joden veroordeelt. Vandaar dat ze niet willen dat hun kinderen door zo iemand [zoals Abbas] zou worden beïnvloed.

Een ander zei dat ze niet wilde dat haar kinderen iets zouden leren van iemand [zoals Abbas] die het heeft opgegeven om ooit terug te keren naar zijn geboorteplaats in Safed.

Het kan nog leuk worden om te zien hoe dit verder uitpakt. 🙂

Waar Mahmoud Abbas zijne mostaard haalde: Het Rode Boekje met citaten van Mao Tse Toeng uit 1964, de bijbel voor de murw geslagen Chinese communist, dat werd uitgebracht tot 1976, de dood van Mao, ten tijde van de Culturele Revolutie, aka De Grote Stap ‘Achteruit’.

In Vlaanderen werd het Rode Boekje van Mao in de jaren 1971 enthousiast aangeprezen door AMADA (‘Alle Macht Aan De Arbeiders‘) geleid door de Hobokense huisdokter Kris Merckx (°1944) en Ludo Martens. AMADA zal in 1979 haar naam wijzigen in de tegenwoordige leninistisch-marxistische Partij van de Arbeid van België (PVDA) en haar jongerbeweging COMAC. De PVDA wordt sinds 2008 geleid door Peter Mertens (°1969).

Het Rode Boekje van Mahmoud Abbas Mao Tse Toeng


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Shades of Chairman Mao: Abbas’ sayings to be published and distributed to all Palestinian schools” van 10 mei 2019 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “PA president Abbas brengt ‘Rode Boekje’ uit om Palestijnse jeugd te doordringen met zijn idealen

Reacties zijn gesloten.