Palestijnse premier Mohammad Shtayyeh: ‘Israël wil de Palestijnse economie vernietigen’

Plaatje hierboven: Ramallah, 14 augustus 2013. President van de PA Mahmoud Abbas verwelkomt de eerste lichting Palestijnse terroristen en massamoordenaars als helden die Israël bij wijze van ‘goodwill’ vroegtijdig op vrije voeten stelde in een poging om de Palestijnen weer aan de onderhandelingstafel te krijgen geleid door Barack Obama

De regeringsleider van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mohammad Shtayyeh, heeft donderdag de Wereldbank opgeroepen om in te grijpen in de inhoudingen van Israël op de belastinginkomsten die het verzamelt namens de PA, zo meldt het persbureau van Wafa.

Zoals bekend geeft de Palestijnse Autoriteit acht procent van het jaarlijkse budget van de PA gaat naar het betalen van de salarissen van terroristen in Israëlische gevangenissen en of aan nabestaanden van omgekomen terroristen.

In februari besloot het Israëlische kabinet het beleid te implementeren om de betalingen van de PA aan terroristen te compenseren door een identiek bedrag van 8 procent in te houden op het bedrag dat het namens de PA aan taksen collecteert.

PA-premier Shtayyeh zei donderdag tijdens een bijeenkomst in Ramallah met de Wereldbanklandendirecteur voor de Westelijke Jordaanoever en Gaza, Kanthan Shankar:

Israël wil de Palestijnse economie vernietigen en uitputten, door het belastinggeld in mindering te brengen … en door te proberen de instellingen van de bank die in Palestina opereren te betrekken in een legale oorlog die leidt tot hun liquidatie en sluiting.

Shtayyeh riep de Wereldbank ook op om haar projecten af ​​te stemmen op de prioriteiten van de PA, en zo bij te dragen aan het stimuleren van de nationale economie, het creëren van banen en het terugdringen van de werkloosheid, aldus Wafa.

Aan de andere kant bevestigde Shankar dat de Wereldbank en alle instellingen die onder zijn paraplu werken in ‘Palestina’ klaar staan ​​om de coördinatie met het PA-kabinet te verbeteren, zodat de geïmplementeerde projecten aan de prioriteiten van de laatste kunnen voldoen.

Onmiddellijk na het besluit van Israël om het geld dat aan terroristen werd betaald uit de PA belastingfondsen te compenseren, kondigde de PA aan dat het de overblijvende bedrag van de fondsen van Israël niet zou opnemen.

PA-voorzitter Mahmoud Abbas herhaalde later dat hij de gedeeltelijke betaling van belastingoverdrachten door Israël niet zou accepteren en benadrukte ook dat hij de financiële steun aan de families van terroristen die door Israël gevangen of gedood werden, niet zou beëindigen.

Abbas heeft in het verleden de voortdurende betalingen van de PA aan terroristen een ‘rode lijn’ genoemd die onder geen enkele omstandigheid zou worden stopgezet. “Zelfs al was het mijn laatste cent, die zal naar onze martelaren en helden blijven gaan,” benadrukte Abbas.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Ariel “PA cabinet head: Israel wants to destroy Palestinian economy” van 10 mei 2019 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Palestijnse premier Mohammad Shtayyeh: ‘Israël wil de Palestijnse economie vernietigen’

  1. Tuurlijk Israël is weer de schuld armzalig volk
    Economie? Welke economy?ze leven daar alleen van hand ophouden en zielig doen
    Bless Israël

    Like

  2. De Wereldbank geeft niet zomaar geld en gaat strenge eisen stellen. Misschien niet eens zo’n slecht idee. Alleen ongunstig voor de huidige leiding. Weinig kans, ben ik bang.

    Like

Reacties zijn gesloten.