Israël beval zijn leger om de operatie tegen Hamas in Gaza te staken vóór Eurosong begint

Wie wil weten waarom Israël opeens de stekker trok uit het recente conflict met Hamas en Co in Gaza, moet niet meer verder zoeken: Eurosong! En het feit dat Hamas en de PIJ zo snel en makkelijk toehapten heeft ook zo zijn redenen: Ramadan!

De Israëlische regering beval het leger om zo snel mogelijk “de noodzakelijke operationele doelen te bereiken” in de gevechten van dit weekend met Hamas vóór de Dag van de Onafhankelijkheid wordt gevierd en in het bijzonder vóóraleer het Eurosongfestival begint, berichtte het linkse dagblad Haaretz  op maandag:

De Dag van Onafhankelijkheid wordt nu donderdag in Israël gevierd (volgens de Joodse kalender) en het Eurovision Songfestival staat gepland voor volgende week vanaf 14 mei met de Finale Grande op zondag 18 mei in Tel Aviv. En misschien… wint Israël wel opnieuw!

Terwijl Hamas en de Islamitische Jihad op zondag bereid leken ​​om een wapenstilstand te accepteren, meldde de Israëlische krant dat het leger het belangrijk achtte om te laten zien dat het bereid was om ondanks de twee gebeurtenissen toch door te blijven vechten. Op het hoogtepunt van het geweld verklaarden een aantal hoge Israëlische functionarissen openlijk dat het Songfestival hen niet zou verhinderen Hamas hard te raken.

Tijdens het voorbije weekeinde had Hamas en Co ca. 700 projectielen afgevuurd op Israël waarbij vier Israëliërs werden gedood en volgens de laatste cijfers ook 29 Palestijnen, waarvan het merendeel jihadisten bleken te zijn van Hamas en de PIJ.

Maar op zondag 5 mei 2019 is ook de Ramadan begonnen in de Palestijnse gebieden, een maand van vasten (lees: bewust hongeren) en ’s avonds na het donker overvloedig schranzen met vrienden en familie. Eén van de leukste periodes in Islam. Daar moet zelfs een conflict voor wijken. Echter op maandagochtend was de zaak beklonken en het lijkt erop dat de situatie grotendeels weer normaal is.

De enige die de pret nog zou kunnen bederven is de terreurgroep Islamitische Jihad die op vrijdag aankondigde om Eurovison gewelddadig te verstoren:

Maar goed, Israëliërs zijn ook maar mensen zoals u en ik. Ook zij houden van show, glitter, zang en muziek en daar moet veel voor wijken, en soms zelfs een gewapend conflict.

Even op de afstandsbediening op de ‘pauze’ knop klikken en snel zappen naar het volgende programma: Eurosong!

Tenslotte en last but not least zou ook Hamas graag hebben dat de strijd pas hervat wordt nà 5 juni ’19. Het feest van Eid al-Fitr (aka het Suikerfeest), dat het einde van de Ramadan markeert, begint op de avond van 4 juni en eindigt op de avond van woensdag 5 juni 2019.

Laat dan daarna het vreugdevuur maar opnieuw uitbarsten en laat de raketten maar weer in het rond vliegen! Allahu Akhbar!


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael said to have ordered its army to cease operations before Eurovision” van 6 mei 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Jacob Magid “As Eurovision delegations arrive, Islamic Jihad vows to ‘prevent the festival’” van 4 mei 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Jack Khoury “The Joy Disappeared’: As Ramadan Begins, Gazans Fear Next Round of Violence” van 7 mei 2019 op de site van Haaretz

3 gedachtes over “Israël beval zijn leger om de operatie tegen Hamas in Gaza te staken vóór Eurosong begint

 1. Midden in de ramadan opnieuw toeslaan en alle raketlanceerinrichtingen en
  fabrieken platgooien. Ook de “elite-wijk” in puin gooien. Alle terroristen en jihadisten – voorzover de lafaards niet als ratten onder de grond zitten – doden.
  Gaza van de buitenwereld afsluiten en alleen humanitaire hulp doorlaten.
  Na vredesplan de hele bende verhuizen naar de Sinai en Jordanië.

  Like

 2. Beste P.Puk: met uw welbevinden berichten de regeringen van Egypte en Jordanie nog eens goed na te denken over uw voorstel : de lieden over wie u spreekt zijn in het geheel NIET welkom in deze landen : erger nog: in geen enkel land in het Midden-Oosten ! wellicht zijn er in Europa nog mogelijkheden om deze wild-kampeerders te plaatsen ! bij U in de tuin ?

  Like

 3. Nee bedankt, in Europa hoeven we ze niet. Er loopt al genoeg tuig rond uit die contreien. Verder heb ik geen tuin, dus dat gaat ook niet. Ik denk dat er wel landen in het M. Oosten zijn die ze willen opnemen, als S.Arabie maar met miljarden over de brug komt. Met geld is alles te koop!

  Like

Reacties zijn gesloten.