Islamitische Jihad dreigt met aanval op Dimona-reactor, Ben Gurion Airport; Gaza grenzen gesloten

De Al Quds Brigades, aka de militaire vleugel van de in Gaza gevestigde terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) heeft enkele minuten geleden een video online gebracht waarin wordt gedreigd om een raketaanval uit te voeren op de kernreactor in Dimona en andere gevoelige locaties in Israël.

Het Israëlische veiligheidkabinet onder leiding van premier Netanyahu vergadert momenteel en volgt de crisis op de voet.

De release van de video, die laat zien dat leden van de door Iran gesteunde groep projectielen in een raketwerper laden, komt midden in een gevecht tussen Israël en terreurgroepen in de Gazastrook. Naast de Dimona-reactor toont de video ook beelden van de luchthaven Ben Gurion, de haven van Ashdod en raffinaderijen in de noordelijke stad Haifa.

Het ministerie van Defensie dat verantwoordelijk is voor het contact met de Palestijnen, heeft de sluiting afgekondigd van de grensovergangen Erez (personen) en Kerem Shalom (goederen) met de Gazastrook als reactie op raketaanvallen vanuit de Palestijnse enclave.

De Druzische generaal-majoor Kamil Abu Rukun, het hoofd van de coördinator van regeringsactiviteiten in de gebieden (COGAT), kondigde tevens de sluiting aan van de visserijzone voor het kustgebied aan. Hij zegt dat alle sluitingen tot nader order zijn en de kalmte is weergekeerd.


Bronnen:

♦ naar een artikelIslamic Jihad threatens attack on Dimona reactor, Ben Gurion Airport” van 4 mei 2019 op de site van The Times of Israel