VIDEO: Rabbi Sacks over de connectie tussen antisemitisme, antizionisme, Judaïsme en Israël

Naarmate we Yom HaShoah naderen, de dag in de Joodse kalender wanneer wij de slachtoffers van de Holocaust herinneren, zien wij hoe de niveaus van antisemitisme en antisemitische aanslagen dramatisch blijven toenemen in landen over de hele wereld. In het afgelopen jaar of zo heb ik met White Animation een miniserie gemaakt van drie korte geanimeerde video’s die verschillende aspecten van de verontrustende en gevaarlijke terugkeer van antisemitisme proberen uit te leggen.

De eerste video bekijkt waarom antisemitisme een virus is, hoe het in de loop van de tijd gemuteerd is en waarom de terugkeer ervan vandaag een gevaar vormt, niet alleen voor Joden, maar voor iedereen die geeft om onze gemeenschappelijke menselijkheid.

De tweede video legt uit wat er schuilgaat achter de Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) -campagne, waarom het zo gevaarlijk is, en waarom Joden, mensen van alle religies en van niemand en al diegenen die een vrije samenleving waarderen er tegen moeten opkomen.

Deze derde video (hieronder) onderzoekt het verband tussen Joden als volk, het Jodendom als een religie en Israël als een staat. Het laat ook zien hoe deze verbinding intrinsiek is aan het verband tussen antisemitisme en anti-zionisme; iets dat te vaak over het hoofd wordt gezien of verkeerd wordt begrepen.

Help alstublieft om deze video’s zo breed mogelijk bekend te maken, want dit zijn berichten die de wereld nodig heeft. Welke bedreigingen we ook tegenkomen, we zijn en zijn altijd trots geweest om Joods te zijn en als Jood te leven.

Door de geschiedenis heen hebben velen geprobeerd ons aan te vallen of onze overtuigingen en manier van leven uit te dagen. En toch heeft generaties lang geen enkel rijk ooit het Joodse volk verslagen en geen enkele kracht, hoe duister ook, zal dat ooit kunnen bereiken. Am Yisrael Chai. Het Joodse volk leeft.


Bronnen:

♦ naar een artikelRabbi Sacks on Antisemitism and Anti-Zionism” van 30 april 2019 op de site van The Office of Rabbi Sacks

♦ naar een bericht van E.J. BronVIDEO: Rabbi Sacks over de connectie tussen antisemitisme, antizionisme, Judaïsme en Israël” van 1 mei 2019 op de site van E.J. Bron

Een gedachte over “VIDEO: Rabbi Sacks over de connectie tussen antisemitisme, antizionisme, Judaïsme en Israël

 1. Protestanten haten Katholieken.
  Katholieken haten Protestanten.
  Fascisten haten Communisten.
  Communisten haten Fascisten.
  Witte mensen haten zwarte mensen.
  Zwarte mensen haten witte mensen.
  Islamisten haten Christenen.
  Christenen haten Islamisten.

  Allemaal haten ze Joden!

  Like

Reacties zijn gesloten.