Tip om van uw ziekelijke Jodenhaat te genezen: Boek een reis naar Israël en kijk zelf rond

Ah ja, we kennen ze wel die antisemitische stereotiepe voorstellingen van Joden en Israël in de reguliere media van de wereld; met hun opmerkelijke haakneuzen, haarlokken (pejes), zwarte hoeden en lange kaftans met grijpgrage handen naar goud geld en juwelen die daarenboven en en passant ook nog eens de wereld, de media en de banken domineren. Zou het?

Een paar geleden was ik in Israël en ik ben ze nergens tegengekomen die imaginaire hebberige gierige ‘haakneuzen’ van weleer, een beeld over Joden dat eeuwigdurend blijft ronddwalen in de verduisterde harten en geesten van de niet-Joden van de wereld. Ik ben er wel een paar tegengekomen die erg leken op het plaatje hierboven, maar dat bleken achteraf ook nog eens arabieren te zijn…

Het promofilmpje hieronder laat misschien een lichtje branden van wat ik bedoel:

Dit is Israël, dit zijn ‘de’ Joden in hun eigen staat
Korte promofilmpjes: reistip naar Tel Aviv en Jeruzalem

2 gedachtes over “Tip om van uw ziekelijke Jodenhaat te genezen: Boek een reis naar Israël en kijk zelf rond

 1. Jodenhaat vermomt als ‘legitieme’ Israel kritiek.

  Indien deze ignoranten inderdaad eens Israel zouden bezoeken dan zouden ze waarschijnlijk de schok van hun domme leven krijgen.

  Tel Aviv , het kleine NY waar op de kilometers fietspaden de (gratische) electrische autopets je voorbij zoeven, op de kilometer4s lange boulevards de joggers fanatiek sporten en de witte stranden vol zonaanbidders in bikini en Arabische dames volledig gekleed samen genieten, waarna een bezoek aan de duizenden boetieks en bomvolle restaurants en cafe’s een must is.

  Overal openbare felgekleurde kinderspeelplaatsen, nodig omdat in dit land heel veel babies geboren worden.

  Jeruzalem vol heilige plaatsen waar religies samenkomen, (alleen verstoord door groepen gestuurde Moslim fanaten), waarna een bezoek aan alweer supermoderne shopping centers in authentieke antieke Jeruzalem stijl, bomvolle restaurants en cafe’s met jonge mensen vastgeklonken aan hun telefoons en oortjes een must is.

  Over de markten met hun koopjes en trendy cafe’s en restaurants hebben we het ook nog niet gehad.

  Haifa, Akko de gemengde steden waar alles doormekaar loopt.
  Joods, Christ, Moslim, Religieus, Atheist, Arabier, Bahai.

  Israel, een smeltkroes van culturen en religies, iets dat de Jodenhaters niet willen zien want dan spat hun hele wereldbeeld uiteen.

  Vette pech voor hen.
  Israel leeft, bruist en boemt…….met of zonder hun OK.

  Like

Reacties zijn gesloten.