Greenblatt wil dat Mahmoud Abbas de Gazastrook bezoekt om zijn volk daar uit de miserie te helpen

Plaatje hierboven: Villa van Abu Mazen, nom de guerre van PA-leider Mahmoud Abbas, in Tel al-Hawa in het westen van Gaza waar hij sinds de laatste parlementsverkiezingen in januari 2006 geen voet meer in huis heeft gezet uit vrees voor zijn leven [beeldbron: MNA]

Jason Greenblatt, speciale vertegenwoordiger van de Verenigde Staten voor internationale onderhandelingen, riep op maandagavond de leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas op om Gaza te bezoeken:

Greenblatt schreef op Twitter:

De leider van Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), Khaled Al-Batsh heeft president Abbas opgeroepen om Gaza te bezoeken. Schokkend genoeg zijn de PIJ en ik het hierover eens! Het wordt hoog tijd dat president Abbas en de rest van het PA-leiderschap een bezoek brengt aan Gaza en helpt om de mensen daar te verzorgen. De Palestijnen verdienen beter!

Plaatje hierboven: Surda, nabij Ramallah, 28 augustus 2017. Het opvallend ommuurde Presidentieel Gast Paleis van Mahmoud Abbas in Surda, met een oppervlakte van 4.700 m2; kostprijs ca. 17,5 miljoen dollars, bekostigd met de gulle donaties van de internationale gemeenschap, inclusief België en Nederland. Na een reeks verontwaardigde protesten werd het Paleis omgedoopt tot de Palestijnse Nationale Bibiotheek, weliswaar nog steeds zonder boeken… Plaatje hieronder de pompeuze inkom van de villa [beeldbron: Arabian Business]


Bronnen:

♦ naar een artikelUS envoy: The time has come for PA chairman to visit Gaza” van 30 april 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIn pictures: $17.5m Palestinian presidential palace to be turned into a national library” van 29 augustus 2017 op de site van Arabian Business

Een gedachte over “Greenblatt wil dat Mahmoud Abbas de Gazastrook bezoekt om zijn volk daar uit de miserie te helpen

  1. De Arabische lente indachtig kan ik me we wel voorstellen dat Abbas zich niet laat zien. Wat heeft hij te bieden? Al dat weigeren en nooit concessies doen, dat gaat een keer fout. Ook zonder Trump wordt de situatie nooit meer zoals die was, zelfs niet met een paar rare Democraten in het Congres. Dus waarom zegt Greenblatt dit?

    Like

Reacties zijn gesloten.