Terroristen vuren vanuit Gaza raket af die neerstort in zee voor de Israëlische kust

Een raket afgevuurd door de door Hamas geregeerde Gazastrook landde eind maandagavond in de Middellandse Zee voor de kust van Israël. De Israel Defense Forces bevestigden in een verklaring dat het een lancering van de strip had geïdentificeerd. Inwoners van het zuiden meldden explosies, maar er waren geen meldingen van schade of verwondingen.

Een luide explosie was ook eerder in de noordelijke Gazastrook te horen, meldde de Ynet-nieuwssite. Het Israëlische leger zei op dinsdag dat de raket van maandagavond vanuit de Gazastrook werd afgevuurd door leden van de Al Quds Brigades, het moordeskader van de terreurorganisatie Islamitische Jihad (PIJ).

Zoals gezegd explodeerde de raket in de Middellandse Zee voor de kust van een van de zuidelijke Israëlische steden. Een topleider van de Al-Quds Brigadisten van de Islamitische Jihad met nom-de-guerre Abu Ibrahim antwoordde een tijd geleden op de vraag waarom het overgrote deel van hun raketten en mortiergranaten hun doelwit lijken te missen, het volgende:

Waar wij op zoek naar zijn is niet om Israëliërs te doden, maar om een evenwicht door terreur te handhaven. Het feit dat één miljoen Israëliërs in hun schuilplaatsen zitten geblokkeerd en lijden zoals ons volk, is voor ons veel belangrijker dan doden. Ons doel is een klimaat van angst te handhaven. Israëliërs mogen zich nooit en nergens veilig voelen. Dàt is ons feitelijke doelwit.

Vorige week landde een raket afgevuurd vanuit het noorden van Gaza in een open veld binnen de Palestijnse enclave, kort voor het Israëlische grondgebied, zonder verwondingen of schade aan te richten. Zaterdag schoten Israëlische troepen naar drie Palestijnse mannen terwijl ze probeerden de grensafsluiting in de noordelijke Gazastrook te saboteren, zei het leger. Een militaire woordvoerster zei dat de IDF het vuur op de groep heeft geopend in overeenstemming met de standaardprocedure. Ze kon niet zeggen of een van de mannen was geraakt.

Ook op zaterdag lanceerde Gazaanse terroristen ballonnen met daaraan brandbommen bevestigd naar het HaBesor Stream Nature Reserve in het zuiden van Israël, zeiden de brandweerdiensten. Op vrijdag raakten tientallen Palestijnen gewond bij confrontaties met Israëlische troepen op verschillende locaties langs de grens tussen Gaza en Israël. Volgens het gezondheidsministerie van de Hamas-gemeenschap in Gaza raakten vrijdag 60 mensen gewond, onder wie 36 mensen die door kogels werden geraakt.

Het recente geweld komt voort uit voortdurende inspanningen om een ​​wapenstilstandsovereenkomst tussen Israël en Hamas tot stand te brengen. Egypte, de Verenigde Naties en Qatar hebben onlangs afspraken gemaakt om een ​​staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas tot stand te brengen. In de Hebreeuwse berichten in de media is een einde gemaakt aan het geweld vanuit Gaza in ruil voor de versoepeling door de Joodse staat van verkeer van mensen en goederen in en uit de enclave aan de kust. Hamas, een islamistische terroristische groepering, probeert Israël te vernietigen.


Bronnen:

♦ naar een artikelRocket fired from Gaza lands in sea off Israel’s coast – IDF confirms launch from Hamas-run Strip; residents of southern Israel report hearing loud explosions; no injuries or damage” van 30 april 2019 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Terroristen vuren vanuit Gaza raket af die neerstort in zee voor de Israëlische kust

  1. Gelukkig gaat deze criminele islamitische boevenstaat er nooit komen!!!!Islam is een synoniem van terrorisme ,waarschijnlijk zijn de meeste mensen in de door zogenaamde “Palestijnen”bezette Israëlische gebieden te goeder trouw en zullen zich beter kunnen ontplooien onder Israëlisch bestuur en eventueel met Israëlisch staatsburgerschap !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.