Israël’s toerismedienst zoekt ondernemers die willen investeren in Hotelbouw in Judea & Samaria

Plaatje hierboven: Het “bescheiden'” optrekje van de Palestijnse zakenman Mohamed Abdel-Hadi gelegen op een heuvel bij Hebron in de stad Kharas, Judea (aka de Westelijke Jordaanoever) [beeldbron: West Bank Unplugged]

Het Israëlische Ministerie van Toerisme helpt ondernemers die willen investeren in het bouwen of uitbreiden van hotels in Judea en Samaria, meldde Israel Hayom. Volgend op een overheidsbesluit van 2016 kunnen ondernemers thans een aanvraag indienen voor een subsidie ​​van maximaal 20% van hun voorgenomen investering.

Volgens Israël Hayom heeft een bijeenkomst eerder dit jaar tussen leden van Yesha Council en de managers van reisbureaus in Judea en Samaria aangetoond dat het aantal gastunits onvoldoende is, waardoor toeristen voorkomen dat ze langer dan een dag in het gebied blijven. De beurzen zijn bedoeld om investeerders aan te moedigen extra gastunits te openen in Judea, Samaria en de Jordaanvallei.

De voorzitter van de Yesha Council, Hananel Dorani, reageerde opgetogen en zei:

We danken [de toerisme] minister Yariv Levin (Likud) voor zijn belangrijke werk over het toerisme in Judea, Samaria en de Jordaanvallei. Het bouwen van hotels en pensions in het gebied is een belangrijke stap die de verdieping van onze wortels in de grond laat zien en de weg vrijmaakt voor de Israëlische soevereiniteit in Judea en Samaria. Het verstrekken van subsidies voor het creëren van hotels is een extra stap die het probleem van waar te slapen zal helpen oplossen en zal de nederzettingen en onze greep op Judea en Samaria versterken.


Bronnen:

♦ naar een artikelGovernment to encourage building hotels in Judea and Samaria – Tourism Ministry offers entrepreneurs grants for investments in hotels and guest units in Judea, Samaria, and Jordan Valley” van 30 april 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Israël’s toerismedienst zoekt ondernemers die willen investeren in Hotelbouw in Judea & Samaria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.