Vervolging van Palestijnen in de Arabische buurlanden van Israël waarover niemand spreekt

Saoedi-Arabië lijkt te zijn toegetreden tot de lijst van Arabische landen die Palestijnen mishandelen. In 2015 veroordeelde een Saoedische rechtbank in Abha de Palestijnse kunstenaar en dichter Ashraf Fayadh tot de doodstraf door onthoofding voor “afvalligheid“.

Later heeft de rechtbank de doodstraf echter vernietigd en vervangen door een gevangenisstraf van acht jaar en 800 zweepslagen. Het ‘bewijsmateriaal’ tegen Fayadh was gebaseerd op gedichten in zijn boek “Instructions Within“, evenals op sociale media en gesprekken die hij had in een koffiewinkel in Saoedi-Arabië.

Toch eigenaardig dat je daar helemaal niks over leest of hoort in de westerse media. Hoewel ‘eigenaardig’?

De waarheid is dat zolang Israël en of een Jood NIET in dergelijke Arabisch islamitische barbarenstreken betrokken zijn, dit soort praktijken totaal geen enkele nieuwswaarde hebben in het WestenZet er een Jood tussen en ze zullen er wel over schrijven.

Niemand die werkelijk geïnteresseerd is in het lot van de Palestijnen, behalve als er een Jood in de buurt is. Alléén andere Arabieren, zoals de Israëlische auteur van dit artikel, Khaled Abu Toameh, berichten erover. En de lijst Arabisch islamitische verzwegen excessen is lang.

In Syrië zijn duizenden Palestijnen gewond, vermoord en gearresteerd sinds het begin van de burgeroorlog in 2011. De laatste statistieken tonen aan dat bijna 4000 Palestijnen – 3.920 om precies te zijn – in de afgelopen negen jaar in Syrië zijn gedood, terwijl 1.750 anderen worden vastgehouden in verschillende Syrische regeringsgevangenissen. Nog 323 andere Palestijnen zijn in dezelfde periode vermist.

In Libanon worden Palestijnen al langer geconfronteerd met discriminerende en ‘Apartheidswetten’ die hen fundamentele rechten ontzeggen, waaronder toegang tot tientallen vakgebieden, gezondheidszorg en onderwijsdiensten. Volgens sommige berichten zijn duizenden Palestijnen de laatste jaren op de vlucht voor Libanon als gevolg van de nijpende economische omstandigheden en overheidsregelingen die hun fundamentele rechten ontzeggen.

Nu lijkt het erop dat Saoedi-Arabië aan de beurt is om Palestijnen lastig te vallen en te intimideren. Een rapport van de in de Golf gevestigde Al-Khaleej Online nieuwssite onthulde dat de Saoedische autoriteiten de afgelopen weken Palestijnen in het koninkrijk hebben gearresteerd en geterroriseerd terwijl de Palestijnse ambassade in Riyadh ervoor heeft gekozen om niet tussenbeide te komen.

In het rapport staat dat meer dan 30 Palestijnen, inclusief studenten, academici en zakenmensen, in het geheim zijn opgepakt door Saoedische veiligheidstroepen. De Saoedi’s, zo voegde het rapport eraan toe, hebben ook gedreigd tientallen Palestijnen te verbieden het koninkrijk te verlaten, terwijl vele anderen zijn ontslagen en te maken hebben met deportatie.

Palestijnse bronnen zeiden dat het harde optreden tegen de Palestijnen in Saoedi-Arabië negen maanden geleden is begonnen, maar de laatste weken is geïntensiveerd. Saeed bin Nasser al-Ghamdi, een Saoedische academicus en oppositiefiguur, onthulde dat de Saoedische autoriteiten ook de bankrekeningen hebben bevroren en goederen in beslag hebben genomen die toebehoren aan Palestijnen in het koninkrijk. Hij beweerde dat de Palestijnen werden beschuldigd van “sympathiseren met het Palestijnse verzet, Hamas steunen en interesse tonen in Jeruzalem en de Gazastrook.

Temptation Island in Saoedi-Arabië, een openbaring!

Begin maart kondigden de Saoedische autoriteiten zonder verdere details aan dat ze zes Palestijnen hadden gearresteerd in verband met veiligheidsgerelateerde misdrijven. De Palestijnen waren onder 50 verdachten met acht verschillende nationaliteiten gearresteerd door de Saoedi’s. Behalve Saoedi-Arabië zijn de resterende verdachten uit Egypte, Afghanistan, Syrië, Jordanië, Jemen en de Filippijnen.

In dit stadium is het niet duidelijk of de veiligheidsmaatregelen tegen Palestijnen in Saoedi-Arabië verband houden met de arrestatie van de 50 verdachten. Palestijnen houden vol dat het harde optreden al lang voor de arrestaties begon. De families van de Palestijnen zeiden dat hun zonen die in Saoedi-Arabië wonen, zijn onderworpen aan ‘vernederende ondervraging’ door Saoedische veiligheidsfunctionarissen. ‘De Palestijnen werden bedreigd en verboden om het koninkrijk te verlaten’, aldus de families.

Als onderdeel van het ongekende hardhandige optreden hebben de Saudische veiligheidsdiensten een aantal Palestijnse huizen overvallen en ‘gewelddadige zoektochten’ uitgevoerd voordat ze hun bewoners in hechtenis hebben genomen. De Palestijnse gedetineerden worden op geheime locaties vastgehouden, zeiden hun families. Nidal Hamideh, een Palestijn die buiten Saoedi-Arabië woont, zei dat op 5 april een van zijn familieleden – Abu Fadi – werd gearresteerd nadat ze was opgeroepen voor ondervraging. ‘Abu Fadi werkt al drie jaar als een werknemer voor een Saudisch bedrijf,’ zei Hamideh.

Lees hier het volledige artikel van Khaled Abu Toameh


Bronnen:

♦ naar een artikel (ingekort) van Khaled Abu Toameh “The Persecution of Palestinians No One Mentions” van 23 april 2019 op de site van The Gatestone Institute

4 gedachtes over “Vervolging van Palestijnen in de Arabische buurlanden van Israël waarover niemand spreekt

 1. Overigens zijn de Palestijnse Arabieren al nodeloos wreed tegenover dieren zoals we hier bij brabosh bijv. een aantal keren hebben gezien. Dat is gemakkelijk als je een grens trekt tussen jezelf als een superieur wezen en al het andere dat inferieur is. Daarmee kun je doen wat je wil of wat je vindt dat het heilig boek voorschrijft. Helaas is dat erg vaag en niet erg bij de tijd.

  Like

 2. Wat mij opvalt is de wreedheid van het regime. In plaats van de doodstraf worden het nu 800 zweepslagen en 8 jaar cel. Die 800 zweepslagen kan niemang overleven, tenzij de veroordeelde die in meerdere cessies ondergaat, en waarbij hij erst geheel hersteld moet zijn om de volgende cessie te ondergaan. Denk eens in hoeveel angs het slachtoffer moet lijden, omdat hij weet dat hij nog zoveel rondes moet ondergaan. Op deze manier worden die 8 jaren in de cel een vortdurende marteling! Ik walg van dit soort regimes, waarbij o.a. ook Iran opvallend wreed is. Plaats hier tegenover Israël, dat vele terroristen opsloot, maar waar deze veroordeelden zelfs tijdens hun gevangenschap opleidingen kan volgen!
  Partij kiezen voor Israël is in mijn optiek de enige juiste keuze, de zich Palestijnen noemende Arabieren zijn onbetrouwbaar en liegen voortdurend, en schenden zelf ook de mensenrechten, zelfs ook van elkaar!

  Geliked door 1 persoon

 3. Het bijzondere is vooral dat de wereld stil is voor het geweld in de landen rond Israël behalve als ze in het nieuws staan door een oorlog of door aanslagen. De aandacht wordt gevoed door mediahypes en kijkcijfers.
  Door de onderdrukking van het individu staat de ontwikkeling stil. Vanaf de kansel wordt voorgeschreven hoe te leven en te denken. Wat we in het westen vanzelfsprekend vinden ontbreekt in veel landen van de wereld. Daarom is goede integratie bij migratie zo belangrijk.
  In tegenstelling tot wat ik hier nog wel eens hoor denk ik dat er genoeg Palestijnse Arabieren rondlopen die eigenlijk wel iets anders willen en als ze het niet zelf goed onder controle hebben dat ze hun kinderen die ruimte wel willen bieden.
  De haatcultuur die vooral gefinancierd wordt door de EU hoort effectief te worden aangepakt. Waarom? Omdat hun eigen kinderen daar slachtoffer van worden en hun welvaart daaronder lijdt, Op landen als Saoedie-Arabië kunnen we geen invloed uitoefenen, in ieder geval niet individueel, maar we kunnen wel druk uitoefenen op de EU en steun betuigen aan Israël.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.