UNRWA-scholen blijven Palestijnse kinderen onderwijzen om oorlog tegen Israël te voeren

Elizabeth Campbell, hoofd van het Washington Representative Office voor de Relief and Works Agency (UNRWA) van de Verenigde Naties, schreef een artikel op 5 april in The New York Times in reactie op een artikel van 2 april in dezelfde krant van Michael Singh van het Washington Institute of Near East Policy, dat UNRWA extremisme onderwijst in zijn scholen.

Campbell viel Singh aan omdat hij ‘vage en ongefundeerde kritiek’ gaf, dat UNRWA extremisme bevordert. Ze noemde de bewering een “oude herhaling van een onwaarheid” en beweerde dat de door de 715 UNRWA-gerunde regionale scholen een positieve benadering bieden voor conflictoplossing, tolerantie en mensenrechten.

Het Center for Near East Policy Research in Jeruzalem trekt andere conclusies. Het centrum heeft dr. Arnon Groiss, een expert op het gebied van Arabisch taalonderwijs, verzocht om alle studieboeken van de Palestijnse Autoriteit die worden gebruikt in UNRWA-scholen te onderzoeken en te vertalen sinds de Palestijnse Autoriteit in 2000 haar eigen materialen begon te produceren.

In een interview met Groiss bij het Centrum voor onderzoek naar het Nabije Oosten, zei hij dat hij ‘verbaasd’ was om Campbell’s beschrijving van de kritiek van Singh te lezen als vaag en niet-substantieel, en Campbell’s beschuldiging ‘onnauwkeurig en misleidend’ noemde. Tot 1967, hielden Jordanië en Egypte toezicht op de opvoeding van de Palestijnen op respectievelijk de Westelijke Jordaanoever en Gaza. De boeken waren gevuld met anti-Israëlisch en antisemitisch materiaal.

In 1967 ging Israël door met het gebruik van dezelfde boeken, maar verwijderde wel de overduidelijke antisemitische en anti-Israëlische delen. De Palestijnse Autoriteit verving in 1994 Egypte en Jordanië in het ministerie van Palestijnse opvoeding en voerde de pre-1967 ongecensureerde boeken opnieuw in. Vanwege klachten van Israël heeft de P.A. 240 van zijn eigen studieboeken uit 2000-2006 gepubliceerd om een ​​curriculum te vormen dat meer evenwichtig tegenover Israël moet zijn.

Groiss publiceerde een reeks rapporten, van 2000 tot 2010, waar hij de nieuwere P.A. curriculum evalueerde en presenteerde zijn bevindingen aan alle donorlanden, aan de P.A. en aan UNRWA. Deze rapporten, gepost op http://www.israelbehindthenews.com, documenteerden dat het nieuwe P.A.-UNRWA curriculum een ​​extreem anti-Israëlische boodschap bevatte, ondanks de garanties van de Amerikaanse UNRWA-vertegenwoordiger Elizabeth Campbell, die toezicht hield op het UNRWA-beleid voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Groiss zei dat in 2016 de door de P.A. uitgegeven nieuwe studieboeken nog erger waren en gebaseerd op drie principes: delegitimisering van het bestaansrecht ​​van de staat Israël, die een volledige lidstaat van de Verenigde Naties is; demonisering van zowel Israël als de Joden; en pleiten voor een gewelddadige strijd voor de bevrijding van heel ‘Palestina’, inclusief de grenzen van vóór 1948, waardoor Israël de facto van de kaart wordt geveegd.

Deze boeken en hun leerplannen worden gebruikt in de eerste klas tot en met de 10de klas in door de UNRWA ondersteunde Palestijnse vluchtelingenkampen en worden gefinancierd door 67 donorlanden. In de nieuwste edities van de handboeken wordt ‘Israël’ niet eens genoemd; in plaats daarvan is de Joodse natie vervangen door de ‘Zionistische Bezetting’.

Vijfdeklassers, als onderdeel van hun klasse voor islamitisch onderwijs, leren dat heilige plaatsen zoals de Westelijke Muur geen verband met joden hebben: “De Al-Buraq-muur maakt deel uit van de westelijke muur van de Al-Aqsa-moskee en het is een absolute recht van de moslims alleen,” instrueren de schoolboeken. In de studieboeken over sociale studies worden leerlingen van de achtste klas gevraagd: “Laten we nadenken en discussiëren: ik zal de tragedie van de roodhuidige Indianen, de oorspronkelijke bewoners van Amerika en de tragedie van het Palestijnse volk met elkaar vergelijken.

Terwijl ze Arabisch leerden, lezen de negende-klassers een verhaal dat een ‘barbecueparty’ noemt – dat wil zeggen, een bus in de Psagot ‘kolonie’ (een Joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever) die wordt verbrand door Molotov-cocktails (vermoedelijk gevuld met mensen). En derde klassers worden in een nationale / sociale opvoedingsklasse onderwezen dat Jeruzalem geen historische of hedendaagse connectie met Joden heeft: “Jeruzalem is een Arabische stad die duizenden jaren geleden door onze Arabische voorouders is gebouwd. Jeruzalem is een heilige stad onder moslims en christenen.

‘Kinderen voorbereiden op oorlog’
David Bedein, directeur van het Center for Near East Policy Research, heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de werking en motivaties van UNRWA in de afgelopen 30 jaar. Hij merkte op dat van 1993 tot 2000, tijdens de eerste zeven jaar van het vredesproces tussen Israëli’s en Palestijnen, gedacht werd dat de publicatie van schoolboeken onder toezicht van de Palestijnse Autoriteit een katalysator voor vrede zou zijn.

In plaats daarvan zei Bedein tegen JNS, heeft hij nog nooit een Palestijns leerboek gevonden dat de vrede met Israël bevorderde – of zelfs Israël of Israëliërs in een positief daglicht stelde. Integendeel, hij merkte op dat de boeken een Palestijnse staat promoten die niet naast Israël bestaat, maar Israël volledig vervangt en wegvaagt van de kaart.

Hij uitte zijn frustratie over het passieve standpunt van de UNRWA over deze kwestie, onder verwijzing naar een rapport van het US Government Accountability Office, vrijgegeven in februari, waarin werd geconcludeerd dat het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken had gelogen door valse verzekeringen uit te vaardigen dat de Verenigde Staten vredesmaterialen hadden voorbereid voor UNRWA scholen. Bedein heeft UNRWA in diskrediet gebracht door te zeggen dat het “V.N. agentschap kinderen voorbereid op oorlog.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Shlomo Deutsch “UNRWA schools continue teaching Palestinian children to wage war on Israel – The newest editions of the textbooks do not mention “Israel” even once; instead, the Jewish nation has been replaced with the ‘Zionist Occupation’” van 24 april 2019 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

3 gedachtes over “UNRWA-scholen blijven Palestijnse kinderen onderwijzen om oorlog tegen Israël te voeren

  1. Gelukkig heeft de moedige Donald Trump de financiele ondersteuning aan deze geïnstitutionaliseerde boevenbende gestaakt, alleen de overspelige “leiders” van Europa geven nog steeds ten onrechte geld aan deze UNWRA (overspel plegen met een doodscultuur nl; de Islam)

    Like

  2. Het is goed dat er sinds een paar jaar tegengas wordt gegeven en wel door juiste informatie te bieden. Of het op korte termijn wat uithaalt is te bezien. Ik neem dat het met de nieuwe regering steeds moeilijker zal worden om desinformatie te verspreiden. Dat zal wel beperking van een vrijheid betekenen. Dit neemt niet weg dat het belachelijk is om kinderen op te leiden tot moordenaar en hater. Dat is gewoon niet goed.
    Er is geen enkel akkoord bereikt en de EU overtreedt elke keer weer de regels. De EU heeft Israël meer nodig dan andersom. De Palestijnse Arabieren kunnen een enorme vlucht voorwaarts maken als ze de tweestaten droom laten varen en min of meer onafhankelijk maar economisch en militair verbonden blijven.
    Amerikaanse Joden hoor ik nog wel eens over twee staten naast elkaar, allebei niet religieus. Ik moet het nog zien. Kleine stapjes en een sterke regering en een goed leger met een uitstekend inlichtingennetwerk.

    Like

Reacties zijn gesloten.