Palestijnse media: Meer dan honderd kolonisten ‘bestormen’ de Al Aqsa Moskee op Pesach +video

Plaatje hierboven: Jeruzalem, zondag 21 april 2019. De schizofrene Palestijnse media maakte het weer erg bont deze week. Volgens hen “bestormden de kolonisten Al Aqsa in Al Quds” (aka Jeruzalem). Sommige kolonisten, ‘gewapend’ met een kinderwagen om hun gewelddadige intenties te onderstrepen, waagden het zelfs om (nauwelijks hoorbaar) Joodse gebeden te prevelen! Hoe durven ze toch! [beeldbron: screenshot Youtube]

Meer dan honderd Israëlische kolonisten bestormden de Al-Aqsa moskee, op zondag, onder de bescherming van zwaar bewapende Israëlische strijdkrachten en politie, voor de Joodse feestdag van Pasen, ook bekend als Pesach“, berichtte aldus het door de EU gefinancierde Palestijnse persagentschap Ma’an News Agency (MNA).

Het bericht van Ma’an News (MNA) vervolgde verder:

“Hoofd van het PR-kantoor op het Islamitische Begeleidingsbureau, Firas al-Dibs, bevestigde dat ongeveer 167 Israëlische kolonisten de compound bestormden via de Marokkaanse Poort sinds de vroege uren van zondag en de hele middag.

Zwaar bewapende Israëlische troepen en politie boden bescherming aan Israëlische kolonisten terwijl ze provocerend toeren door de Al-Aqsa-compound. Al-Dibs wees erop dat een grote groep Israëlische kolonisten tijdens de compound Joodse religieuze rituelen uitvoerden.”

Dergelijke bezoeken wekken frustratie bij Palestijnen die de invallen beschouwen als een directe bedreiging voor de Palestijnse soevereiniteit en elk potentieel voor een toekomstige onafhankelijke Palestijnse staat, die effectief ontsierd wordt door de aanwezigheid van kolonisten in het Palestijnse land. 

Het Al-Aqsa-moskeecomplex, dat net boven het Plaza van de Westelijke Muur ligt, herbergt zowel de Rotskoepel als de Al-Aqsa-moskee. De derde heiligste plaats in de islam, het wordt ook vereerd als de meest heilige plaats van het Jodendom, aangezien deze op de plek staat  waarvan de Joden beweren dat er de Eerste en Tweede Tempels ooit hebben gestaan.”

Video: Kolonisten ‘bestormen’ de Tempelberg

Palestijns medianetwerk
Ma’an News Agency (MNA) is een in 2005 opgericht persbureau dat opereert vanuit de Palestijnse Gebieden. Het is onderdeel van het Ma’an Network, een niet-gouvernementele organisatie, die actief is in de media. Bij het netwerk zijn negen tv-zenders en negen radiostations aangesloten, evenals vele onafhankelijke journalisten.

Ma’an News levert 24 uur per dag nieuws in zowel Arabisch, Hebreeuws als Engels. Het hoofdkwartier van Ma’an is in Bethlehem en het heeft ook een kantoor in Gazastad. Ma’an kwam tot stand met behulp van Nederlandse en Deense financiering.

Per 2014 ontving Ma’an News Agency (MNA) nog steeds financiering uit Nederland, Denemarken, Zweden, de Verenigde Staten, de Europese Unie, Catholic Relief Services, Save the Children, UNESCO en anderen.

Partners en donoren van Ma’an News Agency:


Bronnen:

♦ naar een berichtIn video – Israeli settlers storm Al-Aqsa, perform prayers for Passover” van 21/23 april 2019 op de site van Ma’an News Agency (MNA)

♦ naar een artikel van EoZ “Editor of Ma’an says the Jews’ “visit to Palestine” is over, time for Arabs to take over” van 18 januari 2018 op de site van EoZ

3 gedachtes over “Palestijnse media: Meer dan honderd kolonisten ‘bestormen’ de Al Aqsa Moskee op Pesach +video

 1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  De Al Aqsa moskee is een illegaal bouwwerk, dat zo spoedig mogelijk gesloopt moet worden. Daarna grond reinigen en beginnen met de bouw van de 3e tempel.

  Like

 2. Het wordt tijd dat deze afgoden tempels gewoon worden afgebroken en in bouwpakketten worden verdeeld aan Iran en Saoedi Arabië deze landen zijn dikke vrienden van elkaar ,misschien kunnen ze er om vechten, zoals in Jemen al gebeurt!!!Een mooie islamwedstrijd van maken om wie deze schijnheilig – dommen “eerlijk ” in bezit krijgt!!

  Like

 3. De geschiedenis is die van een Arabisch sprookje. Voor Jordanië belangrijk wellicht. De Christelijke kerk en de EU hebben hun eigen agenda.

  Like

Reacties zijn gesloten.