België: 9 jarige Palestijn in asielcentrum gegijzeld en vermoord door Palestijnse smokkelbende

Een drama speelde zich begin deze week af in het open asielcentrum van Fedasil in Broechem nabij Antwerpen in wat lijkt op een afrekening binnen het wereldje van Palestijnse mensensmokkelaars waarbij een 9 jarige Palestijnse jongen werd gegijzeld en vervolgens omgebracht.

Op maandagavond raakte de 9-jarige Daniël Chihadeh vermist binnen het open asielcentrum van Fedasil in Broechem. De jongen was een kind van een Palestijnse moeder Amina en een Libanese vader die in een vluchtelingenkamp in Libanon woonden.

Vier maanden geleden, nadat het koppel uit elkaar ging trok de 26-jarige vrouw met haar zoontje naar België. Met de hulp van een naar verluidt Palestijnse mensensmokkelaarsbende raakte moeder en kind vier maanden geleden in het open asielcentrum in Broechem terecht in afwachting van goedkeuring van hun asielaanvraag.

Op dinsdagochtend sloeg de paniek toe nadat de zus van Amina, die ook in het asielcentrum verblijft, een sms-bericht kreeg met de aanmaning “Betaal 100.000 dollar of je ziet de jongen nooit meer terug“, geld dat binnen de vier dagen moest overgemaakt worden aan een adres in Duitsland. Blijkbaar kon of wilde het Palestijnse gezin dit reusachtige bedrag niet ophoesten.

Op woensdagnamiddag vonden ze de jongen dood terug in een gracht met handen en voeten vastgebonden. Snel werden een aantal verdachten opgepakt op verdenking van gijzeling en moord. Het gaat om vijf mannen tussen 19 en 34 jaar, allemaal van Palestijnse origine waarvan drie van hen eveneens in open asielcentrum van Fedasil in Broechem verbleven.


Bronnen:

♦ naar een artikelFive men accused of murdering Palestinian boy, 9, in Belgian asylum centre” van 25 april 2019 op de site van SBS News

♦ naar een artikelBelgium probes suspicious death of Palestinian boy at asylum center” van 25 april 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Pieter Huyberechts en Eline Bergmans “De gruwelijke moord op Daniël (9): ‘Vastgebonden en gedumpt in een gracht’ van 25 april 2019 op de site van Het Nieuwsblad

♦ naar een artikelMoord op Daniël (9) wellicht gevolg van openstaande schuld” van 26 april 2019 op de site van Het Laatste Nieuws

Een gedachte over “België: 9 jarige Palestijn in asielcentrum gegijzeld en vermoord door Palestijnse smokkelbende

  1. Dat moorden zit die islamitische Palestijnen in hun haarvaten ,naar het grote voorbeeld van hun boegbeeld ,de schijnheilige massamoordenaar en pedofiel Mohammed met nu zo’n 1,8 miljard volgelingen !! En maar bijval verlenen aan deze islamitische moordenaarsbende !!

    Like

Reacties zijn gesloten.