Britse Joodse broer en zus onder de slachtoffers in de Sri Lanka massacre

Een Joodse broer en zus uit Londen, G-B, behoren tot de ruim 359 mensen die werden vermoord bij de terroristische aanslagen op zondag l.l. in Sri Lanka, zo meldden de Britse media.

Amelie en Daniel Linsey, 15 en 19 jaar oud, die de dubbele nationaliteit bezitten van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, werden woensdag in het Britse parlement genoemd tijdens een eerbetoon aan de acht Britse staatsburgers die werden gedood in islamitische aanslagen zondag op christenen in het Zuid-Aziatische, berichtte Jewish News op woensdag.

Hoewel het beoogde doelwit van deze gruweldaad duidelijk christenen gold, discrimineerden de terroristenbommen niet“, zei parlementslid Howard Leigh in het House of Lords. “De Linsey-familie was lid van mijn synagoge. Ze zaten in dezelfde klassen als mijn kinderen. Amelie vierde afgelopen maart haar bat mitzvah en las met evenwicht, volwassenheid en warmte uit onze Thorarollen.

Leigh is vooriztter van de Westminster Synagoge in Londen. Hij voegde eraan toe: “Daniel was vooral geïnteresseerd in Joodse festivals. Hij kwam voor Purim naar onze synagoge … om ons personeel te helpen bij het opzetten van de avondfestiviteiten. We hebben beloofd een gemeenschap te zijn om onze liefde en steun aan de Linsey-familie aan te bieden en alles te doen wat we kunnen bij elke stap. De Joodse gemeenschap is gewend om rouwende mensen die door de terroristenbom zijn getroffen, te begeleiden, en dit is een ander hoofdstuk in dit trieste en droevige boek.

De vader van de vermoordde broer en zus, Matthew Linsey, ook een tweevoudig burger van de VS en het VK, was ook in Colombo tijdens de aanslagen. Zijn kinderen stierven door een bomaanslag in hun hotel. De lichamen van Amelie en Daniel zijn nog steeds in Sri Lanka omdat er regelingen worden getroffen om ze terug te brengen voor begrafenis in het Verenigd Koninkrijk.

De terreurorganisatie ISIS/Daesh heeft de verantwoordelijkheid, voor deze aanslagen opgeëist, echter zonder daarvoor bewijs te leveren, voor de gecoördineerde bomexplosies in kerken en hotels die volgens de laatste schatting 359 mensen hebben gedood en 500 hebben verwond. Onderzoekers zoeken naar banden tussen ISIS en een lokale moslimextremistische groep, National Thowheed Jamath, waarvoor de Indiase inlichtingendienst had gewaarschuwd, dat deze van plan was om een aanslag uit te voeren.


Bronnen:

♦ naar een artikelJewish siblings murdered in Sri Lanka terror attacks” van 24 april 2019 op de site van The Jewish News

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Teenage Jewish brother and sister from London among Sri Lanka bombing victims” van 24 april 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency

♦ naar een artikel “Dodentol aanslagen stijgt naar 359, “een van daders studeerde in het Verenigd Koninkrijk en Australië” van 24 april 2019 op de site van Het Laatste Nieuws (HLN)

Een gedachte over “Britse Joodse broer en zus onder de slachtoffers in de Sri Lanka massacre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.