Donald Trump neemt antisemiet in het parlement onder handen

Plaatje hierboven: De 37-jarige Ilhan Abdullahi Omar, een moslima van Somalische origine, zetelt sinds 3 januari 2019 als volksvertegenwoordiger voor de Minnesota Democratic–Farmer–Labor Party (DFL), een centrumlinkse coalitie van de Democratische partij, in de Amerikaanse Kamer van Volksvertegewoordigers [beeldbron]

Door de linkse Democraten beschermd en bejubeld zitten er voor het eerst twee strenggelovige versluierde moslima´s in het Amerikaanse Congres, het Lagerhuis van het Amerikaanse federale parlement. Eentje van hen, de Somalische Ilhan Omar, deed en doet hoofdzakelijk met grove en antisemitische uitlatingen van zich spreken. Nu komt ze onder druk te staan in een video van president Trump.

Er wordt vaak gezegd dat de VS niet de problemen met een zich in toenemende mate radicaliserende islamitische parallelsamenleving zoals de West-Europese landen hebben. Ook al is het aantal moslims officieel nog zeer gering (1%), toch vond en vindt er een belangrijke immigratie in het land plaats.

Vooral onder de linkse presidenten Clinton en Obama werden sinds de jaren-90 blijkbaar doelbewust immigranten uit de islamgordel binnengehaald, vooral uit Somalië en Eritrea. Met als resultaat dat Somalische bendes nu bijvoorbeeld de metropool Minneapolis in de midwest onveilig maken.

En met als resultaat dat de hoofddoek dragende Israël-tegenstandster Ilhan Abdullahi Omar, pas 20 jaar geleden als vluchteling uit Somalië geïmmigreerd, nu in het Amerikaanse Congres zit en daar reclame voor de islamitische verhulling maakt: “De hoofddoek staat wat mij betreft voor macht, bevrijding, schoonheid en verzet…

Het is verbazingwekkend hoezeer ook de Amerikaanse intellectuelen de Arabische religie promoveren, hoewel ze helemaal niet op talrijke gelovigen in het land als “revolutionair object” kunnen terugvallen zoals Europese linksen. Maar het maakt vermoedelijk deel uit van het anti-westelijke, anti-Verlichte en niet in de laatste plaats antisemitische project van de westelijke “progressieven” om de meest fundamentalistische religie van de planeet te vooruit te helpen.

Daarom is het niet verwonderlijk dat de Democratische afgevaardigde Omar helemaal geen prestaties kan laten zien, maar vooral bekend werd door Israël-vijandige uitlatingen. Zo zou de Joden-staat een “Apartheidsland” zijn.

De door Amerikaanse intellectuelen als rechts-extreem beschimpte Donald Trump is wereldwijd de belangrijkste pleitbezorger van de Joden en van de staat Israël. Dat hem de geïmporteerde anti-zionist Omar een doorn in het oog is, ligt voor de hand. Daarom publiceerde de verbazingwekkend stressbestendige president nu een video, waarin hij de radicale moslima in de nabijheid van terroristen van 11 september 2001 plaatst (zie filmpje onder de link hieronder naar het originele artikel).

De Democratische Partij en Omar zijn natuurlijk woedend. Zij zouden echter beter de hand in eigen boezem kunnen steken: onlangs werd bekend dat een medewerker van de cheffin van de New Yorkse Democraten een synagoge met Joden-vijandige leuzen heeft besmeurd. Dat de linksen van diens gezindheid geen idee hadden , is niet aan te nemen. Integendeel, net zoals haar zusters in Europa (bijv. de Labour Party met Jeremy Corbyn) heeft de Democratische Partij een heftig antisemitismeprobleem.

door Hanno Vollenweider


Bronnen:

♦ artikel in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Donald Trump heizt Parlemnts-antisemitin” op de site van Die Unbestechlichen van 23 april 2019.

Een gedachte over “Donald Trump neemt antisemiet in het parlement onder handen

  1. Het stukje mag wel wat minder melodramatisch. Het is een rare tante met heel vreemde relaties voor iemand die de Amerikanen zou moeten vertegenwoordigen.
    De Republikeinen zijn ook niet altijd zo braaf geweest. Zonder politiek blijft ze raar toch?

    Like

Reacties zijn gesloten.