Mahmoud Abbas stuurt aan op een humanitaire crisis en legt de schuld ervoor bij Israël

In februari besloot Israël eindelijk dat het de wet zou implementeren die vorig jaar werd aangenomen, waardoor Israël geld van de Palestijnse Autoriteit (PA) kon achterhouden en bevriezen dat de PA gebruikt om Arabische terroristen en hun families maandelijks een stipendium te betalen als beloning voor het plegen van terrorisme.

Israël deed dit door te beslissen om 138 miljoen dollar af te trekken van belastingen die Israël namens de PA int. Het bedrag, volgens Israël Hayom, omvat ongeveer 5% van de inkomsten van de PA. “De wet zal het duidelijk maken aan de Palestijnse Autoriteit en Abu Mazen [Mahmoud Abbas] – dat [terreur] niet loont!“, zei het parlementslid van Likoed Avi Dichter over de beslissing in februari.

Mahmoud Abbas lijkt daar anders over te denken. Als iemand die niet afhankelijk is van kiezers om aan de macht te blijven – hij bevindt zich momenteel in het veertiende jaar van de termijn van vier jaar waarvoor hij in 2005 is gekozen – hoeft hij blijkbaar niet eens te doen alsof hij geeft om het welzijn van de burgers van de PA.

Zijn antwoord op het besluit van Israël om geld in te houden, was daarom een ​​weloverwogen woedeaanval: hij kondigde aan dat de PA zal weigeren om een ​​van de belastingen te ontvangen die door Israël zijn geïnd. In de woorden van de PA-minister van Financiën: “Er is een officiële beslissing … om het belastinggeld niet te accepteren als er zelfs maar één cent ontbreekt.

Volgens Palestinian Media Watch bedragen de belastingen die Israël int en aan de PA betaalt gemiddeld 670 miljoen shekels / maand ($ 187 miljoen). De maandelijkse aftrek van Israël bedraagt ​​$ 41 miljoen. Door te weigeren een van de belastingfondsen van de PA te ontvangen, werpt het leiderschap van de PA niet alleen de driftbuien van een verwende kleuter weg. Het is cynisch gericht op het creëren van een grote financiële crisis in de PA, die op termijn waarschijnlijk tot een humanitaire crisis zal leiden.

De tekenen zijn er allemaal: de PA heeft al loonsverlagingen aangekondigd voor haar ambtenaren, terwijl salarissen voor gevangengenomen terroristen en vrijgelaten terroristen, evenals de toelagen aan gewonde terroristen en de families van dode terroristen volledig worden betaald:

“… De last van opoffering en de last van het compromis ligt op de hoogste salarissen … Aan het begin van de maand [maart 2019] … werden de salarissen volledig overgemaakt aan de gevangenen, de gewonden en de martelaren volgens de bevelen van zijn achtenswaardige president [Abbas]. Dit is een van de nationale principes die geen enkele kracht op aarde ons kan doen afwijken”, zei PA minister van Financiën en Planning Shukri Bishara.

“De salarissen van de families van de martelaren (Shahids) en de gevangenen zijn een taboe waar niet aan mag getornd worden. We zijn bereid om onze salarissen op te offeren, en we zullen geen enkele cent van de salarissen van onze martelaren en onze gewonden en gevangenehelden aanraken”, voegde PA vice-premier en Fatah-commissaris voor informatie Nabil Abu Rudeina eraan toe.

Dat is niet alles. De PA heeft ook aangekondigd dat het haar burgers niet langer zal toestaan ​​om voor medische behandeling in Israël te reizen, waarvoor de PA ongeveer $ 100 miljoen per jaar betaalt.

Volgens Palestijnse media Watch, in 2015, het laatste jaar waarvoor er openbare registers zijn, kregen meer dan 102.000 PA-burgers vergunningen om Israël in te voeren voor behandeling, waaronder meer dan 20.000 mensen die medische behandeling kregen in Israëlische ziekenhuizen.

“De beslissing is politiek bij uitstek, en komt in reactie op het aftrekken van bedragen door Israël van het geld dat het voor ons verzamelt”, zei de woordvoerder van het PA ministerie van Volksgezondheid Osama Al-Najjar.

Met andere woorden, het betalen van werknemers en het zorgen voor de gezondheid van de burgers heeft geen prioriteit. Het gaat om terrorisme – de voortdurende aanmoediging en beloning van de moord op Joden in Israël.

Abbas doet twee dingen: ten eerste, hij vertelt Israël, en zijn eigen burgers, dat hij niet zal toegeven als het gaat om de raison d’être van zijn regime, dat is terrorisme, niet het welzijn van zijn volk . Dit is een uitstekende gelegenheid voor de wereld om de basis te leren van wat Abbas en zijn cohorten allemaal te bieden hebben, maar Abbas weet uit ervaring dat buiten Israël niets wat hij doet ooit wordt gezien zoals het is.

Abbas weet uit ervaring dat hij geen kwaad kan doen in de ogen van de internationale gemeenschap, die hem blijft financieren ondanks de voortdurende aansporing van zijn regime tot terreur, zijn despotisme, zijn schaamteloze mensenrechtenschendingen, het ontbreken van de rechtsstaat enz. Zijn regime is tenslotte een van de meest rijkelijk gefinancierde terroristische regimes ter wereld.

Ten tweede maakt Abbas van deze gelegenheid gebruik om een ​​humanitaire crisis te creëren die internationale steun zal krijgen – vooral nadat hij het vredesplan van Trump heeft afgewezen, zoals verwacht wordt te doen – en die hij vervolgens kan gebruiken om de wereld te laten zien hoeveel zijn mensen lijden. Hoewel de crisis van zichzelf is, weet Abbas dat de wereld elke leugen zal kopen die hij uitvecht. Dat is altijd zo geweest.

Wat kan Israël doen aan deze cynisch door zichzelf veroorzaakte crisis, die door de PA wordt gecreëerd vanuit de wens om prioriteit te geven aan de moord op Joden boven alles – behalve de potentiële crisis bloot te leggen voor de fraude die het is?

Israël zou deze situatie moeten gebruiken om de bestaande breuk tussen het PA-regime en zijn burgers te creëren of liever te verbreden. Burgers in de PA genieten niet van vrijheid – de minste van alle politieke en religieuze vrijheid – noch een hoge levensstandaard en de laatste stap van het regime dient als een uitstekend voorbeeld van het schaamteloos negeren, grenzend aan minachting, die de PA-leiding heeft voor haar eigen volk.

Israël zou de burgers van de PA moeten vertellen dat het regime dat hen regeert – op een mandaat dat tien jaar geleden is verstreken – niet aan haar belangen het grootste belang hecht, maar enkel tussen dood en verderf dwaalt. Niet alleen de dood en vernietiging van Israëliërs, maar ook die van de eigen burgers. Het zou een welkome gelegenheid zijn om de burgers te wijzen op het feit dat het kiezen van een ander pad dan dat van Abbas – meer terrorisme, meer dood – leidt tot armoede en algemeen verval en dat het aan hen is om een ​​ander pad te proberen te smeden.

De resultaten van dergelijke Israëlische berichten zullen in het begin niet indrukwekkend zijn. Het is bijna onmogelijk om decennia van terroristische indoctrinatie ongedaan te maken. Maar de situatie presenteert zich als een welkome gelegenheid om daar op zijn minst mee te beginnen. Het is aan Israël om het beste te maken van die kans.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Judith Bergman “Abbas Wants a Humanitarian Crisis” van 18 april 2019 op de site van MIDA

2 gedachtes over “Mahmoud Abbas stuurt aan op een humanitaire crisis en legt de schuld ervoor bij Israël

  1. Deze islamitische boevenbaas ,die volkomen ten onrechte op 23 juni 2016 van waarschijnlijk de meerderheid van de europarlementariërs (over de verstandelijke vermogens gesproken van dit geboefte in dit farce parlement )te Brussel een staande ovatie kreeg, hoort gewoon levenslang te worden opgesloten in een gevangenis ,hoewel de doodstraf voor dit soort islamitische moordenaars een betere oplossing zou zijn!!!!

    Like

  2. I LOVE THE SMELL OF BURNING RUBBER ! leuke naam voor een liedje !
    mooi stapeltje banden op de markt van ramalla , abbas erop en zingen maar !

    Like

Reacties zijn gesloten.