Bekritiseer Israël zoveel je wilt, maar dit is wat ze echt doén!

Israël is op weg om enkele van de bekendste ziekten zoals Alzheimer en de ziekte van Crohn te genezen. Voor een dergelijk klein land zijn de constante medische doorbraken verbazingwekkend. En dit recente voorbeeld verdient een groot applaus. Als de wereld Israël wil boycotten, dan verdient ze het eigenlijk niet om te profiteren van die medische vooruitgang, inclusief dit laatste voorbeeld.

Multiple sclerose (MS), Alzheimer, Crohn en colitis ulcerosa zijn geen ziekten waarvan je wilt horen dat iemand uit je omgeving daaraan lijdt. Hoewel niet alle chronische ziekten dodelijk zijn, is het moeilijk om ze onder controle te krijgen. Israël werkt eraan om daar verandering in te brengen.

Het kleine joodse land leidt de weg naar genezing voor deze ziekten – met slechts één geneesmiddel. Eentje maar! Een van deze ziekten waar in Israël behandeling voor ontwikkeld is, MS, is misschien wel de meest voorkomende van deze degeneratieve ziekten. Ze treft miljoenen mensen over de hele wereld en men heeft reikhalzend uitgekeken naar een remedie.

Hoewel het nog een jaar of twee kan duren en aardig wat geld zal kosten voordat er menselijke proeven worden uitgevoerd, geeft het medicijn potentiële resultaten die andere behandelingen niet hebben. En dat is iets om te vieren.

BDS-beweging
Israël is een land dat niet alleen om zijn eigen volk geeft. De medische doorbraken, uitvindingen, technologie en het bestaan van Israël op zich, hebben mensen over de hele wereld hoop en leven gegeven, ook Israëls vijanden. Nu dat het geval is, waarom bestaat de BDS-beweging dan?

BDS-voorstanders bekritiseren Israël valselijk, terwijl zij profiteren van de uitvindingen en de ontwikkelingen van Israël. Waarom wordt Israël voortdurend bekritiseerd voor absoluut niets – of beter nog – voor volledige misvattingen, vraag je je af? De enige antwoorden zijn volledige onwetendheid of volledig antisemitisme. Dus ga je gang, bekritiseer Israël.

Maar uiteindelijk zullen zij degenen zijn die verliezen. Ondanks de constante druk, de beschuldigingen en de dubbele standaards zal Israël blijven doen waar het goed in is: het verbeteren van de hele wereld.

door Phil Schneider


Bronnen:

♦ artikel in een vertaling uit het Engels door Peter Risling voor E.J. Bron van een artikel “Criticize Israel all you want, but this is what they are really doing” op de site van Israel Unwired van 18 april 2019.

Een gedachte over “Bekritiseer Israël zoveel je wilt, maar dit is wat ze echt doén!

Reacties zijn gesloten.