Iran wordt na reeks hevige overstromingen geconfronteerd met enorme sprinkhanenplaag

Precies een maand geleden drong de Iraanse president Hassan Rouhani er bij alle Iraniërs op aan om “al uw vloeken te leggen op diegenen die de huidige situatie hebben gecreëerd“, waarmee hij uiteraard Israël, de VS en Saoedi-Arabië bedoelde. Rouhani reageerde op de sterke economische terugval als gevolg van de Amerikaanse hernieuwde boycot.

Sinds dat vervloeken van Israël en zijn bondgenoten werd Iran zélf getroffen door desastreuze overstromingen waarbij zo’n 10 miljoen mensen in problemen verkeren en nu dan door een allesverwoestende sprinkhanenplaag… Eh, “wens nooit iemand toe wat je zelf niet wilt dat je overkomt” of zoiets? Worden de Bijbelse “zeven plagen van Egypte” nu over Iran gespreid?

Uit Exodus 10:4-20: “Mozes ging naar de farao en vertelde dat als de Israëlieten niet mochten vertrekken, er een sprinkhanenplaag zou komen. De raadsmannen smeekten de farao om toe te geven, maar van hem mochten enkel de mannen vertrekken. Daarop richtte Mozes zijn staf in de lucht. Er ontstond een wind die talloze sprinkhanen meevoerde. De sprinkhanen aten alle bomen, struiken, planten, … kaal en verwoestten de voedselvoorraden. De farao liet toe dat de Israëlieten vanaf nu vrij mochten bidden in de woestijn. Tijdens het gebed ontstond een nieuwe windvlaag die alle sprinkhanen meevoerde naar de Rode zee waarin ze verdronken.”

Momenteel worden de zuidelijk gelegen Iraanse regio’s geconfronteerd met aanvallen door zwermen sprinkhanen afkomstig uit Noord-Afrikaanse regio’s. Volgens functionarissen kan de plaag gevolgen hebben voor zo’n 300.000 hectare landbouwgrond en tuinen van het land. Zo’n 45.000 ha is bespoten met pesticiden en er zijn inspanningen aan de gang om de pest verder te bestrijden, berichtte Mehr News gisteren 20 april.

Een videobericht van Iran News Wire:


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “On Passover eve, Iran hit with a plague of locusts” van 19 april 2019 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikelIran’s Rouhani urges Iranians to ‘put all your curses’ on US” van 18 maart 2019 op de site van AP

♦ een artikel op deze blogEen sprinkhanenplaag van Bijbelse proporties rukt op naar Egypte en… Israël +video” van 27 februari 2019 en een artikelReusachtige sprinkhanenplaag van Bijbelse omvang teistert Egypte +video” van 5 maart 2013

2 gedachtes over “Iran wordt na reeks hevige overstromingen geconfronteerd met enorme sprinkhanenplaag

  1. Laat ze de boel maar kaalvreten! Wie Israel vervloekt, zal de vloek over zichzelf heen krijgen.

    Like

  2. Sommigen zouden het misschien karma noemen, maar daar geloof ik niet in. God zei in Genesis 12, dat Hij iedereen zou zegenen die Abram zegende, maar degenen die Abram vervloekten door God vervloekt zouden worden. Daar heeft de Farao met zijn dwarse en hoogmoedige gedrag destijds de wrange vruchten van moeten plukken. Israël is het uitverkoren volk van God, en daar kunnen we beter niet mee rotzooien. We kunnen beter trots zijn op dit kleine maar moedige volk. En kijk eens wat ze daar presteren. Binnenkort een antwoord op de ziekte van Crohn en de ziekte van Alzheimer, ziekten waar we tot nu toe niets tegen konden doen!
    Als we ons eens zouden gaan verdiepen in de prestaties van Israël op velerlei gebied, dan zouden we telkens weer versteld staan van het vernuftige vermogen van dit kleine land, in afmeting de helft van Nederland. Israël keerde terug naar het oorspronkelijke land, exact zoals in de Bijbel op meerdere schriftdelen is voorzegd. Voor degenen die nog een Bijbel in huis hebben, lees er o.a. Ezechiël 36 en 37 maar eens op na.

    Like

Reacties zijn gesloten.