Opnieuw grote gasvoorraad gedetecteerd in Karish North voor de noordelijke Israëlische kust

Het Israëlische energiebedrijf Energean Oil & Gas heeft een heel groot reservoir aardgas ontdekt in het Noord-Karish-veld voor de noordelijke kust van Noord-Israël, zo meldden energiemedia op maandag 15 april ’19.

De aandelen in het energiebedrijf stegen met meer dan acht procent nadat Energean het 28 tot 42 miljard kubieke meter (bcm) aardgasveld onder de Middellandse Zee ontdekte. Nadat de operaties in Karish North zijn voltooid, wordt de boring hervat in de drie ontwikkelingsputten van Karish Main, vertelde de producent van de producent van Groene Energie aan World Oil News.

De CEO van Energean Mathios Rigas zei in een verklaring:

We zijn verheugd om deze belangrijke nieuwe gasontdekking in Karish North aan te kondigen, wat verder de aantrekkelijkheid van ons areaal voor de kust van Israël aantoont. We bouwen de Energean Power FPSO met reservecapaciteit, waarmee we zowel Karish North als toekomstige ontdekkingen snel, veilig en economisch kunnen ontwikkelen. We hebben al een voorwaardelijk contract getekend om 5.5 Bcm (0.2 Tcf) van deze nieuwe bron te verkopen, en onze strategie is nu om de afname voor de resterende volumes veilig te stellen. We blijven een sterke vraag naar ons gas zien, die volgens ons zal worden ondersteund door de aankondiging van vandaag.

Grote gasvooraden voor de Israëlische kust [beeldbron: Energean]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Large Gas Discovery at Karish North, Off Northern Israeli Coast” van 15 april 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Andreas Exarheas “Significant Gas Discovery at Karish North” van 15 april 2019 op de site van RigZone

4 gedachtes over “Opnieuw grote gasvoorraad gedetecteerd in Karish North voor de noordelijke Israëlische kust

 1. Geweldig nieuws voor Israel!
  En in het geschifte & geflipte NL moeten de mensen van het gas AF.
  ( want “slecht” voor het “miljeu”, carbon footprint en zo… )

  Geliked door 1 persoon

  1. Tja Varaway : ieder verkoopt zijn eigen “waarheid” : of je paus mullah of klimaatguru bent maakt geen verschil : je kan jouw “waarheid ” dringend en dwingend aan je medemens opleggen want “werkelijkheid” is te fabriceren !
   binnenkort worden alle importproducten als slecht omschreven en verboden ( koffie-chocolade-thee- enz) . de EU zal graag meedoen aan deze “geforceerde verarming” om budget-redenen en weer een nieuwe “waarheid” hiervoor bedenken ! zelf blijven nadenken !!

   PS Gas is veel “schoner” dan kolen of olie !

   Like

 2. Geweldig voor Israël
  Ooit zal Israël het centrum van de wereld worden en zal elk volk naar Jeruzalem komen
  Shalom

  Like

Reacties zijn gesloten.