Palestijnen willen ‘zonder voorwaarden’ praten over vrede maar wel ‘op voorwaarde’ dat Rusland leidt

Plaatje hierboven: Moskou, Rusland, 7 april 1977. Yasser Arafat op bezoek bij zijn Russische bondgenoten aka de Sovjet-Russische president Leonid Brezniev, op zoek naar meer wapens, logistieke en financiële steun voor zijn Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in de strijd om de vernietiging van Israël [beeldbron: AKG]

De minister van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit (PA) Riyad Al Malki heeft onlangs aangekondigd dat PA-president Mahmoud Abbas bereid is om de Israëlische premier Benjamin Netanyahu te ontmoeten “zonder voorafgaande voorwaarden“.

Op typische wijze heeft Al Malki onmiddellijk een voorwaarde gesteld na uitbreiding van het gratuitte aanbod voor onvoorwaardelijke voorwaarden en hij eiste dat de Russische president Vladimir Poetin de onderhandelingen voorzit.

Met Rusland in lijn met Syrië en Iran, naties die zich gezworen hebben tot de vernietiging van Israël, onthult de preconditionering van Al Malki de onverzettelijkheid van de Palestijnen als het erom gaat te goeder trouw met Israël aan tafel te zitten om een ​​overeenkomst te sluiten. Tja, wie gelooft die mannen nog?

De hechte banden tussen de PLO en (Sovjet-) Rusland dateren reeds van in het begin van bij de oprichting ervan op 28 mei 1964 in Caïro, Egypte, op het initiatief van de Arabische Liga. Overigens heeft ook de huidige PA president Mahmoud Abbas, de opvolger van de Egyptsch-Palestijnse leider Yasser Arafat, zijn opleiding in Moskou gekregen.

Dat resulteerde in het antisemitisch schotsschrift “Het Andere Gezicht – De geheime contacten tussen Nazisme en Zionismeuit 1984 waarin de Palestijnse leider de Holocaust ontkent dan wel minimaliseert. Het is in feite gebaseerd op zijn doctoraatsthesis, die hij indiende op het Instituut voor Oosterse Studies in Moskou in 1982 toen hij afstudeerde aan de Universiteit Patrice Lumumba. Onlangs werd gemeld dat Abbas  een KGB-agent was die in de jaren 1980 van de vorige eeuw in de Syrische hoofdstad Damaskus verbleef.

Video: Zonder voorwaarden op voorwaarde dat…


Bronnen:

♦ naar een artikelWATCH: Palestinians Agree to Peace Talks without Preconditions, then Demand Preconditions” van 17 april 2019 op de site van Israel United

2 gedachtes over “Palestijnen willen ‘zonder voorwaarden’ praten over vrede maar wel ‘op voorwaarde’ dat Rusland leidt

  1. De grappigste vraag is natuurlijk : gaat Putin ook het boeltje financieren ?
    Alle bijdrages van EU en US overnemen ? scholing en gezondheidzorg betalen ? bewapening en training voor wereldwijde terreur helpen ? het voortouw nemen in de BDS-beweging ?

    Wie de Bijbel leest : als u omgaat met pek raakt u daarmee besmeurd !

    Like

Reacties zijn gesloten.