Niet alleen in Parijs brandde het, ook op de Tempelberg in Jeruzalem was er een brand(-je)

Gisteren, terwijl een hevige brand in Parijs de beroemde Rooms-katholieke kathedraal de Notre Dame in de as legde, was er tegelijk ook een  brand(-je) op de Tempelberg. De Arabische media berichten over een brand in de Marwani-moskee, bekend als Solomon’s Stallen (plaatje onderaan), op maandagavond.

In een deel van de Haram ash-Sharif [de grote Al Aqsa Moskee] waar een cruciale gebeurtenis in het leven van de profeet Mohammed naar verluidt heeft plaatsgevonden, vatte vlam en beschadigde een deel van de structuur daterend uit de regeringsperiode van de Judese koning Herodes de Grote,berichtte Sputnik.

Het vuur brak uit in de wachtkamer buiten de al-Marwani gebedsruimte op maandagavond, volgens een verklaring van de Islamic Waqf (Endowments) Department van de moskee. Volgens The New Arab meldde een bewaker een kort hiaat in bewakingsrotaties tussen 07:15 en 07:30 uur. lokale tijd.

De waqf-afdeling loofde het reactievermogen van brandweerlieden van het personeel, die de brand snel uitdoofden. Het vuur lijkt te zijn begonnen door kinderen die er wat rootzooiden en de waqf-verklaring spoorde de aanbidders aan ‘die in de buurt van de moskee en in de oude stad wonen om hun kinderen op te voeden om niet met vuur te spelen, vooral in de nabijheid van moskee van al-Aqsa.

Wel, kinderen spelen daar [op de 3de heiligste plek van Islam] elke dag voetbal, waarom zouden ze denken dat dit een heilig gebied is om mee te beginnen? Momenteel kennen we de omvang van de schade nog niet.

Tal van puin met onbetaalbare voorwerpen uit de Tweede Tempelperiode werden verwijderd toen de moslims illegaal de enorme Marwani-moskee ondergronds uitbouwden. Dit vuur heeft misschien nog meer onvervangbare relikwieën beschadigd.

Solomon’s Stallen aan de Al-Aqsa Moskee op de Tempelberg
In de 12de eeuw werd deze ruimte onder de bogen gebruikt door de Kruisvaarders om hun paarden te stallen. De Arabieren kennen deze ‘stallen’ tegenwoordig als de Marwani Moskee en gebruiken deze als een bijkomende gebedsruimte van de Al-Aqsa Moskee


Bronnen:

♦ naar een bericht van EoZ “There was another fire in a sacred spot today – on the Temple Mount” van 15 april 2019 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikelA fire broke out in al-Aqsa mosque in Jerusalem, the third-holiest site in Islam, on Monday. The blaze didn’t cause significant damage, but it did endanger a part of the worship site that’s over 2,000 years old” van 16 april 2019 op de site van Sputnik

4 gedachtes over “Niet alleen in Parijs brandde het, ook op de Tempelberg in Jeruzalem was er een brand(-je)

 1. “een cruciale gebeurtenis in het leven van mohammed ” ?
  MO had een koortsachtige droom in zijn tentje ; hij zou daarin op een vliegend paard naar een verre moskee zijn gevlogen ! de volgende ochtend verhaalde hij dit aan zijn 9jarige echtgenote en het werd opgetekend in de latere koran als “de nachtreis” Mo heeft Jeruzalem nooit bezocht en de stad is ook geen enkele maal in de koran genoemd ! vliegende paarden bestonden toen nog niet !

  Liked by 1 persoon

 2. Zou het een teken kunnen zijn, zijn kerken en tempel nog van belang bij de komst van de Messias???

  Like

  1. Nou Willy : het vreemdste is nog dat er niet geroepen is “de mossad zit hierachter ” of “de Joden hebben dit gedaan ” . komt dat straks uit het vaticaan ??

   Like

Reacties zijn gesloten.