Ayatollah Khamenei van Iran: ‘Relaties met Israël normaliseren druist in tegen de Koran’

Plaatje hierboven: De Dolk en de Heilige Koran. De door Iran gefinancierde en bewapende terroristen van de sjiitische Al Quds Brigades (Islamitische Jihad/PIJ) tonen hun handboek – aka de Koran – aan de camera’s, die hen gidst naar de vernietiging van het Jodendom en hun soevereine staat Israël in het Midden-Oosten

De Opperste Leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, zei op maandag 15 april ’19 dat het normaliseren van de betrekkingen met Israël indruist tegen de koran en het islamitische geloof.

Tijdens de slotceremonie van een koranwedstrijd in Teheran kritiseerde Khamenei “bepaalde islamitische naties’ die zich niet aan de moslimprincipes houden,” zei hij. De Opperste Leider van Iran zegt dat “sommige Arabische landen ‘dienaren van Amerika en de Zionisten zijn geworden.”

Helaas houden de leiders van sommige islamitische landen zich niet aan de leerstellingen van de Koran en in plaats van ‘streng tegen de ongelovigen’ in te gaan, zijn ze dienaren en volgelingen van Amerika en de Zionisten geworden; en in plaats van ‘genadig voor elkaar’ te zijn, banen ze de weg voor verdeeldheid en oorlogen, zoals de oorlogen in Jemen en Syrië, en de massacre van moslims,” zei Khamenei, volgens de lokale media.

Tegenwoordig zijn veel leiders van Arabische landen van deze soort,” voegde Khamenei eraan toe en beweerde dat “sommige van die leiders ‘samenspanden met Israëli’s en op het bloed van de Palestijnen trappen.” Hij voegde eraan toe dat “Iran, in tegenstelling tot sommige islamitische naties, de koran op in het hart van zijn besluitvorming draagt en het maakt niet uit hoe boos dit hen (de vijanden) maakt. Hoewel de vijandelijkheden vandaag meer lijken dan ze waren in termen van volume en intensiteit, zijn deze acties en complotten de laatste strubbelingen van onze vijandschap met de Islamitische Republiek,” zei Khamenei.

Zijn opmerkingen komen voort uit geruchten over voortdurende samenwerking tussen Israël en Arabische landen, waaronder de regionale vijand van Iran, Saoedi-Arabië, hoewel Saoedische functionarissen herhaaldelijk elke band met Israël hebben ontkend. Khamenei valt Israël regelmatig verbaal aan. Hij heeft al meerdere keren in het verleden naar de Joodse staat verwezen als een ‘kanker’ en dreigde de steden Tel Aviv en Haifa te ‘vernietigen’.

Syrisch president Bashar al-Assad en Ayatollah Ali Khamenei van Iran weten waar het om draait 


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Khamenei: Normalizing relations with Israel against the Quran – Iran’s Supreme Leader says some Arab countries “have become servants of America and the Zionists” van 16 april 2019 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Ayatollah Khamenei van Iran: ‘Relaties met Israël normaliseren druist in tegen de Koran’

 1. Het draait dus om menselijke godsdiensten die vrede in de weg staat, onnozel eigenlijk.

  Like

  1. Wat zeker is dat is dat godsdiensten nooit het geweld uit de wereld hebben geholpen, en het in sommige gevallen zelfs hebben gerechtvaardigd in naam van het (eigen) geloof.

   Like

 2. Ali Khamenei kun je eigenlijk zien als een soort Moslimse Rutte.
  Want wat zegt Khamenei over de “palestijnen”
  Het zouden dus volgens zijn woorden de vrienden van Iran zijn en Moslimleiders zouden dus op het bloed van hun “palesteinse” vrienden trappen.
  Dan zit er toch een klein foutje in zijn redenering want deze “palestijnen”zijn hoofdzakelijk Soenieten waar de Sjiítische stroming nou niet echt goed mee door een deur kunnen.
  Zoals algemeen bekend vliegen Soenieten en Sjiïten elkaar om het minste of geringste naar de keel door volgens goed islamitisch gebruik elkaar de nek af te snijden en met bomauto’s markten op te blazen en meer van dit soort culturele hoogstandjes.
  Hun Al Quds brigade’s zijn daar meesters in geworden in de loop van de tijd.
  Altijd is deze godsdienst waanzinnige aan het ageren tegen Israel en zou hij de joden het liefst gisteren nog de zee in gedreven zien, maar het Joodse leger en de regering van Israel is het nou eenmaal niet eens met zijn zienswijze, dus dat geeft hem een probleem.
  Dus heeft hij de dictator van Syrie maar voor zijn karretje gespannen om zijn probleem waar mogelijk uit de weg te ruimen, met uiteraard de hulp van zijn zo geweldige Al Quds brigades.
  De gevolgen zijn dus op regelmatige tijden te zien als Joodse vliegtuigen weer eens de Syrische grens over steken.
  Voor Sadat betekend dat eigenlijk dat de wederopbouw van zijn land regelmatig een achterstand op gaat lopen en de Syrische bevolking voor deze feiten mag bloeden

  Like

Reacties zijn gesloten.