Palestijnen beëindigen na acht dagen hun hongerstaking in Israëlische gevangenissen

Plaatje hierboven: Bethlehem, Judea 4 mei 2017. Palestiijnen gekleed in ‘concentratiekamppakken met gele ster’ protesteren in solidariteit met hun gevangen kameraad-terroristen die in hongerstaking gingen in Israëlische gevangenissen. De hongerstakers eisen meer TV-uren en grotere flatscreen TV’s om de matchen van hun favoriete voetbalploegen tijdens de FIFA Worldcup 2017 beter te kunnen volgen [beeldbron: Flash90]

Een hongerstaking door tientallen Palestijnse veiligheidsgevangenen die behoren tot de Hamas-terreurgroep is tot een einde gekomen nadat Israëlische functionarissen naar verluidt zijn overeengekomen publieke telefoons in hun gevangenissen te installeren. “‘Er is een principeakkoord bereikt tussen de gevangenen en het management van de gevangenissen van de bezetting met betrekking tot hun eisen”, zei de Palestijnse Gevangenenclub op haar Facebook-pagina op maandag.

De staking begon nadat de Israel Prisons Service cellulaire stoorapparaten op de afdelingen had geïnstalleerd om te voorkomen dat gevangenen gesmokkelde mobiele telefoons zouden gebruiken. De IPS zei dat de afgelopen maanden ongeveer 300 mobiele telefoons naar binnen werden gesmokkeld, waarvan sommigen berichten tussen terreurcellen bevatten.

De mobiele telefoons werden gebruikt om terreuraanslagen te coördineren en waren betrokken bij ten minste 14 recente pogingen om aanvallen van binnen Israëlische gevangenissen te coördineren, zei het IPS. Na wekenlange spanningen over hun gestoorde mobilofoons in de gevangenis, hebben de Hamas gevangenen ongeveer 300 gesmokkelde telefoons ingeleverd. In ruil daarvoor krijgen ze toegang tot openbare telefoons. In de Israëlische gevangenissen worden thans in alle haast openbare telefooncellen geplaatst.

prison-carePlaatje hierboven: In een Israëlische gevangenis anno 2015: Klaslokaal voor Palestijnse terroristen en massamoordenaars. Tijdens hun verblijf in de Israëlische gevangenissen kunnen zij die dat wensen geschoold en of bijgeschoold worden en zelfs universiteitsdiploma’s behalen aan de Open Universiteit van Israël. Aldus worden zij voorbereid op hun terugkeer in de maatschappij beeldbron:: screenshot  IPS – Israel Prison Service]

Rare vogels die Palestijnen. Over het gevangenissregime in Israëlische gevangenissen van Palestijnen circuleren al jaren de wildste verhalen: foltering, uithongering, mishandeling, isolatie enz. Uiteraard is dat pure onzin, leugens en misleiding. De omstandigheden in Israëlische gevangenen zijn heel humaan. Ze worden voorzien van al hun behoeften – voedsel, kleding, medische behandeling, TV, internet, toegang tot Facebook en andere sociale media, kunnen via de Open Universiteit studeren en diploma’s behalen enz.

Palestijnse gevangenen leven in betere omstandigheden dan andere terroristen elders in de wereld. Enkel in een paar Scandinavische landen zijn de omstandigheden misschien beter. Dat werd onlangs nog maar eens bevestigd door de Palestijnse krullenbol, de 17-jarige Ahed Tamimi, die onlangs vrijkwam na acht maanden opsluiting in een Israëlische cel voor het aanzetten tot zelfmoordaanslagen en voor het jarenlange provoceren, schelden, spugen, slaan en schoppen van Israëlische soldaten en politieagenten.

Journalist van RT TV: “Vertel ons in detail hoe je de tijd hebt doorgebracht; wat heb je gedaan in de gevangenissen?

Ahed Tamimi: “Zoals ik al zei, heb ik een heleboel dingen gedaan: een juridische cursus gevolgd, we hebben daar veel tijd aan besteed, en studies gevolgd voor toelatingsexamens; we lazen boeken; we zongen samen, we hadden zelfs gezamenlijke ontbijten voor de hele vleugel – we gingen soms naar buiten wandelen, elke kamer bracht zijn spullen mee en we aten samen buiten. We aten ook de meeste tijd samen. We hielden ook feestjes, we zongen samen en dansten. Er waren veel dingen die we deden om de tijd te doden: we keken televisie, we sprongen bijvoorbeeld rond in de kamers en deden de gekste dingen; we hebben veel dingen gedaan.

Video: Zingen, dansen en feesten … het gevangenisleven
van de vrijgelaten tienergevangene Ahed Tamimi


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian security prisoners end hunger strike over cellphones” van 15 april 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelJail strike ends, raising concerns of Prison Service white flag” van 15 april 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Palestijnen beëindigen na acht dagen hun hongerstaking in Israëlische gevangenissen

  1. Het is toch van de zotte
    Israël mag wel wat harder optreden tegen deze zgn gevangenen terroristen die binnen de muren van deze instelling gewoon doorgaan met hun aanslagen volkomen belachelijk water en brood en spinnen

    Like

Reacties zijn gesloten.