Palestijnse hongerstakers in Israëlische detentie blijken stiekem verder te eten

Plaatje hierboven: Cartoon van de (van Libanese origine) Braziliaanse antisemiet Carlos Latuff uit 2017 naar aanleiding van de zoveelste nep-hongerstaking van Palestijnse terroristen in Israëlische detentie. Latuff won in 2006 met een antisemitische cartoon de tweede prijs op de ‘International Holocaust Cartoon Competition‘ in Teheran georganiseerd door een Iraanse krant [beeldbron: Addameer]

Het hongerstakingprotest van de terroristen die gevangen zitten in Israëlische gevangenissen gaat door, maar in beperkte mate.

Channel 12 News meldde woensdag dat interne indicaties twijfel deden rijzen over de betrouwbaarheid van de hongerstaking van terroristen. Volgens het rapport gelooft de Israëlische gevangenisdienst (IPS) dat de meeste van de hongerstakers in het geheim in hun cellen hebben gegeten, gewoon omdat ze honger hadden.

Die hongerstaking kwam er nadat Israël verschillende beperkende maatregelen nam, waaronder stoorapparatuur voor mobilofoons zodat gevangenen niet langer met hun kompanen buiten de gevangenismuren kunnen communiceren.

Israël reageerde hiermee op een gevangenisopstand van 25 maart in de Ketziot-gevangenis in de Negev waarbij enkele gevangen terroristen met messen het gevangenispersoneel aanvielen waarbij twee bewakers ernstig gewond werden.

Tegelijkertijd werd ook op woensdagavond gemeld dat twee gevangenen van de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) die in de gevangenis van Ramon worden vastgehouden, waren overgebracht naar het IPS Medisch Centrum in de gevangenis van Ayalon, nadat ze hadden aangekondigd dat ze geen water meer zouden drinken (plaatje rechts).

In de gevangenis van Ayalon werd Adolf Eichmann in 1962 geëxecuteerd en ook de Oekraïense oorlogsmisdadiger John Demjanjuk werd daar in 1986 geïnterneerd. Sinds 2003 zit er ook Abdullah Barghouti, een commandant van de Al Qassam Brigades (Hamas), een levenslange gevangenisstraf uit.

Abdullah is familie van o.a. Marwan Barghouti (organisator van de Intifada’s) die opgesloten zit in  de gevangenis van Hadarim en ook familie van  Omar Barghouti (stichter/leider BDS boycot-Israël groep) die onlangs werd gearresteerd en de toegang tot de VS werd geweigerd.

Er werd ook gemeld dat 50 terroristen van Hamas die opgesloten zitten in de gevangenis van Ramon hun maaltijden drie dagen hebben teruggegeven, maar volgens alle aanwijzingen hebben de meesten van hen in het geheim gegeten. Het lijkt erop dat de terroristen van tevoren voedsel in hun cellen hebben opgeslagen, waardoor ze ondanks de ‘hongerstaking’ kunnen eten en dus kunnen overleven.

Zoals hierboven reeds gezegd is de reden voor het protest van de gevangenen uit woede over het plaatsen van stoorzenders voor mobilofoons. Terroristen hebben in het verleden meerdere keren de methode van hongerstakingen gebruikt om Israël onder druk te zetten om hen vrij te laten of de omstandigheden van hun gevangenschap te verbeteren.

Israël is in het verleden meermaals gezwicht voor de druk en enkele hongerstakers daadwerkelijk vrijgelaten. Zo’n 1.550 Palestijnse Arabieren die in Israëlische gevangenissen zaten opgesloten, beëindigden een hongerstaking in mei 2012, in ruil voor een pakket maatregelen waarmee bezoeken van familieleden in Gaza en de overbrenging van gevangenen uit eenzame opsluiting mogelijk werden gemaakt.


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian prisoners to launch major hunger strike over cellphone crackdown” van 1 april 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Elad Benari “Hunger striking terrorists believed to be secretly eating” van 13 april 2019 en een artikelImprisoned Hamas terrorists begin hunger strike” van 8 april 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Palestijnse hongerstakers in Israëlische detentie blijken stiekem verder te eten

  1. Het wordt blijkbaar als betaalde vakantie beschouwd. Het leven is goed. De geldstromen waren goed geregeld. Prima eten en drinken en gratis bellen. Alles is voor de goede zaak. Natuurlijk vooral goed geregeld voor de Palestijns Arabische elite. Je moet wat doen om erbij te horen, maar er is vast een pikorde. Dat is gewoon zaken doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.