Amerikaanse antisemitisme chef Elan Carr: ‘Geen onderscheid: anti-Zionisme = antisemitisme. Punt’

Plaatje hierboven: Elan Carr, de nieuw aangestelde VS-gezant om antisemitisme te bestrijden, vertelde de Amerikaanse Joodse leiders in Jeruzalem dat hij zal werken om een ​​einde te maken aan de poging een onderscheid te maken tussen antisemitisme en anti-Zionisme [beeldbron: Stand With Us]

De Verenigde Staten hebben op donderdag 11 april Elan Carr ingezworen als de nieuwe speciale gezant voor het monitoren en bestrijden van antisemitisme, nadat de functie sinds 20 januari 2017 vacant was.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft Carr de eed van ambt afgenomen. De secretaris merkte op dat Carr, een Joods-Amerikaanse veteraan uit het leger en de kleinzoon van overlevenden van de holocaust, was gekozen vanwege de “felheid en kracht die hij zal brengen in de strijd tegen antisemitisme.”

De positie van de gezant werd vastgesteld door de Global Anti-Semitism Review Act van 2004. Op zijn eerste dag van zijn parlementaire gemandateerde post beloofde Carr de strijd tegen de Boycott, Divestment en Sanctions (BDS) -campagne te verhevigen en beschreef de georganiseerde boycot van Israël als antisemitisch:

Een individu heeft het recht om te geloven of niet wat hij wil. Als er echter een georganiseerde beweging is om de staat Israël economisch te wurgen, dan is dat antisemitisch. We gaan ons onophoudelijk richten op het uitbannen van dit valse onderscheid tussen anti-Zionisme en antisemitisme. Er is geen onderscheid.

Video: Elan Carr: “Anti-Zionisme = Antisemitisme

In een toespraak tot Amerikaans-Joodse leiders die in februari bijeenkwamen voor een conferentie in Jeruzalem, zei Carr dat hij zou werken om een ​​einde te maken aan de “poging tot onderscheid” tussen anti-Zionisme en anti-Joodse haat.

De toename van het antisemitisme,” zo legde de gezant uit, “kan niet worden toegeschreven aan één enkel land of een politieke beweging. Integendeel. Antisemitisme is een wereldwijde plaag is die een wereldwijde reactie vereist. Dit zal een doorlopend proces zijn. We gaan geen enkel deel van de wereld of enige ideologie negeren,” zei hij.

In september heeft de Kamer van Volksvertegenwoordigers de tweevoudige wet “Speciale Gezant voor Toezicht op en Bestrijding van Antisemitisme van 2018” aangenomen, die van de president eiste dat hij binnen 90 dagen na zijn overplaatsing een functionaris aanwijst en een kandidaat niet later dan 120 dagen voordroeg na een vacature.

Plaatje hieronder: Meer dan 25 staten in de VS hebben de afgelopen jaren de anti-BDS wetgeving aangenomen die bedrijven bestraft die ervoor kiezen om Israël te boycotten [beeldbron: J-Post]:


Bronnen:

♦ naar een artikelBoycotting Israel is Anti-Semitic, Says Newly-Sworn In Envoy Elan Carr” van 12 april 2019 en een artikelFrom Anti-Israel Boycott Warrior to Busted Tax Evader: The Rise and Fall of Omar Barghouti” van 22 maart 2017 op de site van The Tower

♦ naar een artikel van Ron Kampeas “After two years, Trump set to appoint anti-Semitism czar” van 5 februari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelUS bars entry to Palestinian founder of BDS movement” van 12 april 2019 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelNew US envoy on anti-Semitism: No distinction between anti-Zionism and anti-Semitism” van 22 februari 2019 op de site van The Jewish News Syndicate

Een gedachte over “Amerikaanse antisemitisme chef Elan Carr: ‘Geen onderscheid: anti-Zionisme = antisemitisme. Punt’

  1. Ilhan Omar is er ook nog. Die steekt haar mening niet onder stoelen en banken. Ze wordt niet alleen gesteund door haar eigen achterban, maar ook rechts-extremist Duke.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.