Meer dan 4.000 Gazaanse relschoppers aan grens met Israël; een 15-jarige kid omgekomen

Plaatje hierboven: Gaza, 12 april 2019. Een Hamasterrorist kijkt in de spiegel en mijmert: “Spiegelte, spiegeltje aan de wand, wie is de grootste schurk van Gazastan?” [beeldbron: Al Qassam/Hamas]

De gewelddadige wekelijkse rellen langs de grens tussen Israël en Gaza, bekend als de ‘Mars van de Terugkeer’, werden op vrijdag jongstleden hervat.

Het door Hamas geleide ‘gezondheidsministerie’ in Gaza (aka Pallywood) zegt dat een 15-jarige Palestijnse Arabische, Moussa [Ali Abu] Shalouf uit Jabalaya (Gaza), tijdens de hernieuwde schermutselingen door het Israëlische leger werd doodgeschoten.

Ten minste 48 anderen werden op verschillende plaatsen langs de grens naar het ziekenhuis gebracht met een verscheidenheid aan verwondingen door de rellen, zei het ministerie zonder verder uit te weiden.

Een woordvoerder van het IDF vertelde AFP dat ongeveer ” . De woordvoerder van de IDF, die geen commentaar kon geven op eventuele Palestijnse slachtoffers, zei hierover:

Ongeveer 4.700 relschoppers en demonstranten namen deel aan verschillende incidenten langs de grens. De relschoppers slingerden stenen en er waren verschillende pogingen om het veiliheidshekken te doorbreken. Soldaten reageerden met rel-verspreidingsmiddelen en schoten met scherp conform de standaard operationele procedures.

De zogenaamde ‘Mars van de Terugkeer’ -protesten langsheen de grens met Israël vonden voor de 54ste vrijdag-op-rij plaats, die op 30 maart 2018 begonnen.

Een AFP-correspondent zei dat de protesten van vrijdag kleiner waren dan in het verleden, toen de relschoppers probeerden te infiltreren in Israël, en gebruik maakten van vliegers en ballonnen met daaraan explosieven bevestigd om Israëlische akkers, velden en natuurgebieden in brand te steken.

Hamas heeft vorig jaar openlijk toegegeven dat de meeste van de Gazanen die zijn gedood bij de grensrellen leden van de groep waren.

Plaatje hierboven: De 15-jarige wouldbe-terrorist van Hamas, Moussa [Ali Abu] Shalouf uit Jabalaya (Gaza), zal de annexatie van Israël bij de Gazastrook door de Palestijnse terreurorganisaties niet meer meemaken. En om de loverboy te worden van 72 wellustige maagden in het islamistische Walhalla, daar is hij helaas nog te jong voor. Zoveel moeite … voor een reep chocolade? Tss… Hij was beter bij zijn moeder thuis gebleven [beeldbron: Al Qassam/Hamas]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “More than 4,000 riot along Gaza border – Weekly “March of the Return” violence continues again. Hamas says 15-year-old killed by Israeli forces” van 12 april 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelMuslim teen-terrorist eliminated during Friday riots after mosque along the Gaza border” van 12 april 2019 op de site van Behind The News