Israëlische Arabieren ondersteunen Israël als de natiestaat van het Joodse volk

Op een goede dag zullen de reguliere media verhalen vertellen over alternatieve feiten in Israël. Op slechte dagen zullen ze volledig liegen tegen hun lezers, hetzij opzettelijk of door onverschilligheid om onderzoek te doen dat feiten zou kunnen onthullen die tegengesteld zijn aan hun favoriete verhalen.

Een favoriete herhaalde leugen voor de New York Times is dat Israël’s Joodse Natiestaatwet anti-Arabisch, racistisch en luid werd veroordeeld door Israël’s Arabieren (of zoals de Times ze liever ‘Palestijnse burgers van Israël’ noemt net zoals bv. ook België dat doet). Het is gewoon niet waar.

Op hetzelfde moment dat Israël debatteerde en de nieuwe basiswet op 18 juli 2018 aannam, was er een gedetailleerde opiniepeiling gaande onder Palestijnen, Israëlische Joden en Israëlische Arabieren over een breed scala aan kwesties. De splitsingen tussen de verschillende groepen over verschillende onderwerpen waren interessant, maar misschien was niets meer onthullend dan de vragen die vrijwel unanieme goedkeuringen oogstte.

De Palestijnen en de Israëlische Joden waren onderling verdeeld over elk onderwerp. De Israëlische Arabieren toonden echter een overweldigende consensus over vier vragen:

♦ “Ondersteuning voor de erkenning dat Israël het huis is van het Joodse volk en Palestina het huis is van het Arabische volk droeg de goedkeuring weg van 84,8% van de Israëlische arabieren(in vergelijking met Palestijnse Arabieren en Israëlische Joden die het alleen met respectievelijk 42,9% en 61,9% bevielen).

♦ “Palestijnse vluchtelingen keren terug naar Palestina en een groep van 100.000 vluchtelingen zal naar Israël verhuizen als onderdeel van gezinshereniging, een deel van de vluchtelingen krijgt een compensatie,” werd goed bevonden door 84,1% van Israël’s arabieren (in vergelijking met Palestijnse Arabieren en Israëlische Joden, die daar slechts 47,5% en 21,3% zin in hadden).

De toekomstige Palestijnse staat en de staat Israël zullen beide een democratisch politiek systeem hebben gebaseerd op de rechtsstaat, periodieke verkiezingen, vrije pers, krachtig parlement, onafhankelijke rechterlijke macht en gelijke rechten voor religieuze en etnische minderheden, evenals krachtige anticorruptiemaatregelen,” kreeg de steun van 91,2% van Israël’s arabieren (vergeleken met Palestijnse Arabieren en Israëlische Joden die dit alleen met respectievelijk 48,2% en 61,7% instemden).

Het Israëlisch-Palestijnse akkoord zal deel uitmaken van een groter vredesakkoord met alle Arabische staten volgens het Arabische vredesinitiatief,” kreeg de goedkeuring van 84,5% van Israël’s arabieren (in vergelijking met Palestijnse Arabieren en Israëlische Joden, die het alleen met respectievelijk 45,8% en 50,8% begunstigden).

De Israëlische Arabieren – meer dan Israëlische Joden en Palestijnse Arabieren – willen een aparte Joodse en een Arabische staat en willen een beschermde minderheid in de Joodse staat zijn. Ze willen NIET dat miljoenen vluchtelingen neerdalen en Israël veranderen in een bi-nationale staat.

Zij willen dat die [miljoenen nakomelingen van autenthieke] vluchtelingen naar een nieuwe Palestijnse Arabische staat gaan terwijl zijzelves liever burgers van de natiestaat van het Joodse volk willen blijven.

Dat is wat de Israëlische Arabieren zeggen. Zou u liever hen willen geloven of bent u geneigd de media-industrie te geloven die erop gericht is om u te vertellen dat Israël een racistische apartheidsstaat is?


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli Arabs SUPPORT Israel as the Nation State of the Jewish People” van 12 april 2019 op de site van First One Through

4 gedachtes over “Israëlische Arabieren ondersteunen Israël als de natiestaat van het Joodse volk

 1. Men kan er lang of kort over discussiëren, maar er is geen plaats voor een aparte staat voor de zich Palestijnen noemende Arabieren. Het wordt tijd dat er een punt achter deze hoax wordt gezet. In de gehele geschiedenis is er nog nooit een land met de naam Palestina geweest. De naam Palestina is een verbastering van Syria-Paelastina, de naam die de Romeinen aan het land gaven, terwijl ze genocide op het Joodse Volk pleegden, na het neerslaan van de opstand van Simon Bar Kochba in het jaar 136. De Romeinen deporteerden de Joden massaal vanuit hun land, om elke kans op een nieuwe opstand uit te sluiten, en om de naam van Israël uit de geschiedenis uit te wissen. Palestina heeft dan ook nooit een staatkundige betekenis gehad. Wat helaas maar al te vaak onderbelicht is gebleven is het historische feit, dat kleine aantallen Joden zich aan de massale deportaties wisten te onttrekken, en dat deze Joden en hun nakomelingen ononderbroken tot op heden in hun land zijn blijven wonen. Dit betekent dat zij de meest autochtone bevolking zijn van Israël. Dat het gebied in de loop van de eeuwen door steeds wisselende bezetters werd overheerst doet verder niet ter zake, er is geen Palestina, en er zijn geen Palestijnen. Omstreeks 1863 bezocht de beroemde Amerikaanse schrijver Mark Twain het Heilige Land. Hij trof een kaal, dor , troosteloos land aan, waar vrijwel niemand woonde. Maar hij maakte echter wel melding van kleine Joodse nederzettingen, verspreid over het gebied. Jeruzalem was toen een stad waar de meerderheid van de bevolking Joods was. Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 en 1949 werd Jeruzalem etnisch gezuiverd van Joden door de Jordaniërs, die ook alle synagogen plunderden en verwoestten en de Joodse graven schonden. In 1967 werd Jeruzalem heroverd, na dat Jordanië de Israëlische steden met artillerievuur bestookte. Ook Judea en Samaria werden tijdens de Zesdaagse Oorlog heroverd, benevens de Golan, dat 19 jaar lang door Syrië werd gebruikt om de bevolking van Israël te terroriseren.

  Like

 2. TAQIYA : wiki het : een islami MAG liegen,bedriegen,belazeren en begluipen ten gunste van islam zoveel hij kan ! Islam is een sluipende uitzaai ! verstolen kanker?

  Like

 3. de New York Times die aangehaald is staat al meer dan een eeuw bekend als zijnde een anti-semitisch krantje en sinds 1948 als anti-Israel platform !
  meeste van de geplaatste artikelen worden op de redactie bedacht ZONDER dat een hoernalist terplaatse onderzoek heeft gedaan : niet betrouwbaar !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.