Belgische activisten betogen op de Westbank voor de vrijlating van Palestijnse gevangenen

Honderden inwoners van Kafr Qaddum, een Arabisch dorpje in Samaria op de weg tussen Nabloes en Qalqiliya, manifesteerden op vrijdag 12 april samen met verschillende Belgische studenten en Israëlische en internationale activisten aan een wekelijkse mars die deze week startte ter ondersteuning van Palestijnse gevangenen die momenteel een openlijke hongerstaking houden.

Demonstranten hieven de Palestijnse vlag op en zongen slogans waarin werd opgeroepen tot nationale eenheid, de vrijlating van alle Palestijnse gevangenen uit Israëlische gevangenissen, de terugkeer van vluchtelingen naar hun huizen en het land waaruit zij waren ontheemd en eisten vrijheid voor Palestina.

Die hongerstaking kwam er nadat Israël verschillende beperkende maatregelen nam, waaronder stoorapparatuur voor mobilofoons zodat gevangenen niet langer met hun kompanen buiten de gevangenismuren kunnen communiceren.

Israël reageerde hiermee op een gevangenisopstand van 25 maart in de Ketziot-gevangenis in de Negev waarbij enkele gevangen terroristen met messen het gevangenispersoneel aanvielen waarbij twee bewakers ernstig gewond werden.

De Belgische manifestanten namen in Kfar Qaddum vooral deel om hun Belgisch-Palestijnse kompaan Mustapha Awad vrij te krijgen die sinds juli 2018 opgesloten zit in een Israëlische gevangenis omwille van zijn lidmaatschap van de PFLP.

Awad is een notoir lid van marxistische terreurgroep het Palestijns Front voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) die zowel op de Amerikaanse zwarte lijst ((Foreign Terrorist Organizations) als op de lijst van de Europese Unie (EU list of terrorist organisations), met inbegrip van België [!], van verboden terreurorganisaties prijkt.

De 37-jarige tot Belg genaturaliseerde Palestijn Mustapha Awad, geboren in het vluchtelingenkamp Ein el-Helweh in Libanon, wilde op 19 juli 2018 vanuit Jordanië naar Judea & Samaria reizen om daar – naar eigen zeggen – voor het eerst ‘zijn familie en vrienden bezoeken’ in de Palestijnse gebieden. Tot zijn verbazing werd Awad prompt opgepakt en ondervraagd door de Israëlische veiligheidsdiensten en opgesloten in de Israëlische gevangenis van Gilboa.

Blijkbaar was Awad ‘vergeten’ dat hij als lid van de PFLP op de Israëlische lijst van gezochte misdadigers stond. In augustus 2018 veroordeelde een Israëlische rechtbank Awad tot een jaar opsluiting omwille van zijn lidmaatschap van de PFLP. Op 25 februari 2019 kwam Awad in aanmerking voor vervroegde vrijlating maar de Israëlische inlichtingendienst Shin Bet (aka Shabak) verwierp het advies van de IPS (Israeli Prison Service).

De Belgisch-Palestijnse activist Mustapha Awad van de PFLP in Brussel

4 gedachtes over “Belgische activisten betogen op de Westbank voor de vrijlating van Palestijnse gevangenen

 1. Onnozele Belg ? schijnheilige Libanees ? natuurlijk willen die gevangene weer vrijgelaten worden ! ze eisen ook een villa met zwembad, een Mercedes-benz en een wandgrote flatscreen tv met satteliet als goedmakertje want ze zaten voor “kattekwaad” achter tralies !
  WIE is hier niet helemaal lekker in het hoofd ??

  Like

 2. Kijkend naar deze protesterende ‘Belgen’ (Vlamingen & Waalse protesteerders natuurlijk wel apart) zou je bijna medelijden met deze onnozelaars krijgen.

  Het ergste is nog dat ze écht denken dat ze iets gaan oplossen.

  Like

 3. Deze linkse onnozelaars kennen het ingewikkeld probleem niet en ze betogen tegen iets wat ze niet weten, Belgen zijn eigenlijk geen volk en ze zouden beter in hun kunstmatig land gaan betogen

  Like

  1. Belgen WAREN een volk ; zelfs beschreven in romeinse geschiedenis “belli gallico”
   -van alle galliers waren de belgae de dapperste – Helaas heeft een volkomen onbekend volkje in 1830 het zuidelijk deel van nederland overrompeld en houd het tot nu toe bezet !spreken doen ze in 3 leentalen en wat lokaals , ze maken een meer dan uitmuntend bier in vele smaken en bakken s’werelds beste wafels ! richting vinden ligt wat moeilijk ; ze hebben 9 parlementen en 3 overheden in die “bezette” gebieden !! oja : in hun hoofdstad is ook een europese diktatuur gevestigd !

   Like

Reacties zijn gesloten.