Verenigde Staten ontzegt toegang van Omar Barghouti, oprichter en boegbeeld van BDS

De in Qatar geboren 55-jarige Palestijnse antisemiet Omar Barghouti mag de VS voorlopig niet meer binnen. De Trump-regering heeft medeoprichter van de antisemitische anti-Israël beweging BDS deze week verhinderd om naar de VS te reizen en verklaarde zijn visum ongeldig.

Omar Barghouti, die op 5 juli 2005 de BDS-beweging hielp uit de grond te stampen, die als enige doel ‘Israël van de kaart te vegen’ nastreeft, moest normaliter op een reeks verschillende evenementen verschijnen om spreekbeurten te geven en zou normaal op donderdag praten over de BDS-beweging voor het Arab American Institute.

De groep zei dat toen hij op woensdag op het vliegveld van Ben Gurion in Israël aankwam, hij de toegang tot de vlucht werd geweigerd, ondanks het feit dat de organisatoren zeiden dat het een geldig visum was. “We weten nog steeds niet wat de exacte redenen ervoor zijn en we zullen procederen”, zegt James J. Zogby, oprichter van het instituut, die zei dat de rechten van zijn groepsleden gehinderd werden door de toegang te weigeren.

Barghouti, van zijn kant, die per video tot het instituut sprak, beschuldigde de VS ervan dat zij als een werktuig van Israël in de ontkenning handelden. “Dit is echt een flagrante poging om mijn stem tot zwijgen te brengen,” zei hij terwijl hij de “rechtse xenofobe Amerikaanse regering” hiervoor veroordeelde.

Maar tegenstanders van de BDS-beweging juichten de Trump-regering toe. “Barghouti’s anti-Israëlische en antisemitische haat mogen niet worden getolereerd, bekrachtigd of omarmd worden,” zei Lee Zeldin, een Repunlikein van New York.

Wansmakelijke flyer van de BDS beweging waarin de Holocaust wordt uitgebuit

Plaatje hierboven: Een Facebookpagina verspreidde op 26 november 2014  een artikel getiteld “I Acknowledge Apartheid Exists” met 115.000 ‘likes’ ter ondersteuning van de BDS beweging. De bijgevoegde foto [origineel de bevrijding op 6 mei 1945 van het nazi-concentratiekamp in Ebensee, een bijkamp van concentratiekamp Mauthausen], werd bewerkt met Photoshop en stelde kampgevangenen voor die plakaten met anti-Israël slogans ophielden. [beeldbron: Legal Insurrection blog]


Bronnen:

♦ naar een artikelUS denies entry to BDS cofounder Omar Barghouti” van 12 april 2019 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikel van Stephen Dinan “BDS movement leader blocked from entering U.S.” van 11 april 2019 op de site van The Washington Times

♦ naar een artikelPalestinian BDS founder Omar Barghouti denied entry to US” van 11 april 2019 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Verenigde Staten ontzegt toegang van Omar Barghouti, oprichter en boegbeeld van BDS

  1. Deze haatspuiende hypocriet (levend als een koning in Israel) zou de toegang tot nog veel meer plaatsen moeten worden ontzegd….evenals zijn gelijkdenkende companen.

    Joden die de BDS steunen zou de toegang tot Israel moeten worden ontzegd…..for ever!

    Like

  2. Ik had me minder vriendelijk willen uitdrukken. Toch heeft die rare snuiter blijkbaar aantrekkingskracht. Als je hem zo ziet zou je dat niet zeggen. Spreekt misschien een speciaal soort mensen aan?
    Gelukkig toont hij zich wel heel dankbaar voor de vrijheid die hij geniet en voor het goede onderwijs dat hij heeft genoten. Wat een kerel.

    Like

Reacties zijn gesloten.