Palestijnse Autoriteit TV: Israëliërs ‘judaïseren’ ons voedsel, tradities en erfgoed

Je kan het zo gek niet bedenken of het komt wel van de Palestijnen. Ook nu weer heeft de algemene frustratie en diep gewortelde paranoïa jegens de Joden van Israël toegeslagen en de geesten in de gebieden die worden gecontroleerd door de Palestijnse Autoriteit zwaar vertroebeld.

De Palestijnse Autoriteit beweert regelmatig dat Israël en de Joden het Palestijnse erfgoed hebben gestolen om het als hun eigendom te presenteren. Klein probleempje: Palestijnen hebben de facto totaal geen eigen erfgoed. Van oorsprong zijn ze een migrantenvolk afkomstig uit de hele Arabische regio tot in Afrika en Marokko toe. De Palestijnse indentiteit moet tot op vandaag nog altijd worden ‘uitgevonden’.

In een interview op de Palestijnse openbare omroep PA TV van 20 januari 2019 met een Palestijnse kokchef op een voedselfestival, verklaarde de PA TV-journalist dat de Palestijnse nationale gerechten moeten worden “beschermd” tegen “Judaïsering” en “diefstal“.

Hij benadrukte hij in elke vraag en uitspraken “dat Israël probeert het Palestijnse erfgoed te stelen – inclusief voedsel – om het toe te schrijven aan ‘zijn echt nep-identiteit’.” De chef ging ermee akkoord, bewerend dat Israël een “kwaadaardige aanslag” pleegt tegen het Palestijnse nationaal voedsel.

PA TV journalist: “We zijn erg blij met dit [voedsel] -festival, waarvan de berichten belangrijk zijn in het licht van de kwaadaardige aanslag op ons erfgoed en op alle componenten van de Palestijnse identiteit.

Chefkof Samer Abu Jum’a van restaurant Al-Sham Lands: “We willen de jongeren kennis bijbrengen over de Palestijnse keuken en hen een nieuwe visie geven op onze Palestijnse gerechten. Laten we niet vergeten om deze te beschermen tegen judaïsering en de kwaadaardige aanslag op ons, en de diefstal van Palestijnse gerechten. Een aantal gerechten is gestolen.

Journalist: “Wat was uw indruk van de westerse wereld, gezien het feit dat de bezetting probeert onze gerechten te Judaïseren en ze toe te schrijven aan haar echte nepidentiteit? … vertel me hoe we de Palestijnse gerechten meer kunnen verspreiden en de kwaadaardige aanslag op ons Palestijnse erfgoed en op de Palestijnse gerechten kunnen bestrijden, die de bezetting natuurlijk probeert toe te schrijven aan zichzelf?

In het verleden heeft Palestijnse media Watch gemeld dat de PA Israël heeft beschuldigd van het stelen van specifiek voedsel zoals de falafel en de hummus. In navolging van de nieuwste beschuldigingen, beweerde PA TV ook dat Israël heeft geprobeerd om extra gerechten te “stelen”, zoals de maqluba (omgekeerd kippen- en rijstgerecht) en “specerijen, hysop en zelfs tarwe“.

PMW heeft veel verklaringen zoals deze gedocumenteerd waarbij de PA Israël ervan beschuldigt verschillende delen van het Palestijnse erfgoed te hebben “gestolen” om het als Joods te claimen. Dit geldt zelfs als de objecten duidelijk Joods zijn zonder mogelijke Palestijnse connectie, zoals archeologische artefacten uit de oude Joodse geschiedenis in het land Israël.

Bovendien heeft de PA Israël ervan beschuldigd “dieren’ te stelen, zoals de “Palestijnse slang” en de “Palestijnse zonnevogel“, evenals de uniformen van de stewardessen van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al.

Plaatje hierboven: De beste hummus in Tel Aviv wordt geserveerd in restaurant Abu Hasan (ook Ali Caravan genoemd) in de Kelman Magenstraat nr. 3 op markt van Sarona. Abu Hasan is een echt instituut in Tel Aviv. De inwoners van de Witte Stad komen hier graag omdat de hummus er zo verdomd lekker is. Hun beroemdste gerecht is hun hemelse masbaha. [beeldbron: Trip Advisor]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “PA TV: Israel ‘Judaizes’ Palestinian food commits an ‘evil assault’ on ‘our heritage’, attributes food a ‘truly fake [Israeli] identity’” van 5 april 2019 en een artikelPA TV: Israel stole the Palestinian falafel and hummus along with the rest of the Palestinian heritage” van 21 oktober 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “Palestijnse Autoriteit TV: Israëliërs ‘judaïseren’ ons voedsel, tradities en erfgoed

 1. er bestaat geen “Palestijnse” keuken ! wel een Levantijnse ! Israëli’s hebben daar met hun land en tuinbouw vernieuwingen de laatste 70 jaar veel aan toegevoegd !
  Israëlische keuken is een mengel van levant en Yiddische eur/aziatische gerechten !
  zmikkelen&zmullen kan je overal in Israel : de sterrenkoks staan met stalletjes op straat !!
  de pippisteners leggen te zeuren !

  Like

 2. Behalve de ‘palestijnse identiteit’ en de chumus & falafel, heeft Israel zich vooral bezondigd aan het beroven van de palestijnse IQ.

  Vandaar dat het zulke verstokte idioten blijven.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.