Grensovergangen van Israël met Gaza en Judea & Samaria afgesloten tot na de verkiezingen

IDF-troepen arresteerden twee moslimterroristen die het veiligheidshekken saboteerden dat de Gazastrook scheidt van de Joodse staat en Israël binnenvielen vanuit Khan Younis, in het zuiden van Gaza.

De terroristen werden gearresteerd in de buurt van de grensovergang en werden door veiligheidsdiensten meegenomen voor ondervraging. Eerder werd bericht over een jachtvliegtuig van de IAF die terreurpost van Hamas bestookte in al-Bureji, in het zuiden van Gaza.

Ook in Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever) bleef het onrustig. Schoten werden afgevuurd door moslimterroristen op een IDF-post bij het Arabische dorp Ya’bad, vlakbij Jenin in het noorden van Samaria. Er vielen gelukkig geen gewonden. De IDF leidt momenteel een zoektocht naar terroristen in de nabijgelegen Arabische dorpen.

De staatsburgers van de staat Israël trekken vandaag naar de stembus om hun stem uit te brengen tijdens de 21e Knesset-verkiezingen. Om veiligheidsredenen heeft het Ministerie van Defensie de sluiting afgekondigd van Judea & Samaria alsook de grensovergangen naar de Gazastrook tot na de verkiezingen.

Werknemers van de Palestijnse Autoriteit worden niet toegelaten in Israël tijdens de antiterrorismeprocedure. De overgang van Judea en Samaria naar andere delen van Israël is alleen toegestaan ​​voor humanitaire, medische en uitzonderlijke gevallen, onder voorbehoud van de goedkeuring van de Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT).


Bronnen:

♦ naar een artikel2 Muslim terrorists arrested after invading Israel from Gaza – IDF strikes a Hamas terror post” en een artikelMuslim terrorists open fire at IDF post in Samaria – No injuries” van 8 april 2018 op de site van Behind The News (BTN)