Iran nadert stilaan zijn doel: ‘Israël van de kaart vegen!’

Plaatje hierboven: De plaatsvervangend commandant van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), Hossein Salami, heeft onlangs Israël op de Channel 2 TV van Iran bedreigd [beeldbron: MEMRI]

De militaire activiteiten van Iran en de openlijke bedreigingen om Israël te vernietigen blijven in frequentie en intensiteit toenemen. Dit wekt niet alleen angst op, zoals ongetwijfeld de bedoeling is, maar dreigt tevens de internationale gemeenschap te ontwrichten.

Als zulke afschuwelijke conflicten worden beloofd dan zou je verwachten dat de internationale nieuwsmedia en politici over de hele wereld iets te zeggen hebben over deze situatie. In plaats daarvan wordt het wangedrag van Iran goedgepraat, of hooguit genegeerd.

Een van de belangrijkste pijlers en revolutionaire idealen van de Islamitische Republiek is de vernietiging van de Joodse staat. Het is ook een van de religieuze profetieën van de grondlegger van de Islamitische Republiek Iran, Ayatollah Ruhollah Khomeini, en zijn opvolger, de huidige Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei, dat Israël uiteindelijk van de aardbodem wordt gewist.

Aangezien het theocratische establishment van Iran gelooft dat de Opperste Leider Allah’s vertegenwoordiger op aarde is, worden de woorden of wensen van de Opperste Leider beschouwd als wensen, die door de ware gelovigen van Allah tot leven moeten worden gebracht.

Terwijl ze doorbouwen aan het vernietigen van Israël, geloven de Iraanse leiders niet alleen dat ze dichter bij het vervullen van een religieuze profetie komen, maar ze zien ook dat ze strategische en geopolitieke overwinningen behalen – in IrakSyriëJemenLibanon en in de Gazastrook. De plaatsvervangende bevelhebber van Irans Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), Hossein Salami, dreigdeonlangs op de Iraanse TV van Channel 2 dat Israël “kwetsbaar is en zichzelf dichter bij de dood brengt”.

Salami heeft onlangs de strategie van de Iraanse regering duidelijk gemaakt en verklaarde:

“Onze strategie is om Israël van de politieke wereldkaart te verwijderen. En het lijkt erop dat, gezien het kwaad dat Israël doet, het zichzelf dichter bij dat doel brengt.”

Daarnaast heeft Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei onlangs op Twitter in een tirade tegen Israël verklaart dat “het zionistische regime zal verdwijnen in de nabije toekomst”. Dit zelfvertrouwen wordt onder meer versterkt door de militaire opbouw van Iran in Syrië.

De Syrische burgeroorlog wordt gezien als een perfecte omgeving voor de Iraanse leiders om vooruitgang te boeken en uiteindelijk hun doel van vernietiging van Israël te bereiken. Iran heeft meer dan tien militaire bases in Syrië gebouwd, of is bezig met de bouw ervan, waarvan sommige dicht bij de Israëlische grens. Teheran heeft deze strategische positie in Syrië gebruikt om raketten op Israël af te vuren.

Hoewel veel van de wereldleiders voorbijgaan aan de duidelijke bedoelingen van Iran om Israël te vernietigen, lijken ze Israël altijd zeer snel te bekritiseren omdat het de veiligheid van zijn burgers daadwerkelijk verdedigt. Nadat de agressieve aanvallen van Iran op Israël en zijn militaire opbouw in Syrië door de internationale gemeenschap waren weggewuifd, had Israël geen andere keuze dan zelf aanvallen uit te voeren tegen de Iraanse militaire bases en infrastructuur die hun land bedreigen.

Helaas hebben sommige nieuwsredacties en politici geprobeerd hier een draai aan te geven om de mensen te doen geloven dat de dreigementen van de Iraanse leiders slechts woorden zijn. De Iraanse leiders tonen hun bedoelingen echter niet alleen met verbale bedreigingen, maar tonen ook militaire acties. Sinds 1979 heeft Iran toestemming gegeven voor het afvuren van raketten en granaten op Israël en heeft het ook bondgenoten, zoals Hamas en Hezbollah, gebruikt om Israël aan te vallen. Iran lijkt Israël stevig in zijn vizier te hebben.

In een klaarblijkelijk haastige poging om Iran te beschutten proberen sommige wereldleiders al jaren het publiek duidelijk te maken dat er een verschil is tussen “gematigde” Iraanse politici en de voorstanders van de harde lijn. Jammer genoeg is dat onderscheid een schijnonderscheid. De huidige president van Iran, Hassan Rouhani, heeft net als de vorige president Mahmoud Ahmadinejad, Israël een “kankergezwel” genoemd. Iraanse politici uit het hele politieke spectrum (harde lijn of “gematigden”) zijn het allemaal eens over één ding: Israël moet vernietigd worden.

De minister-president van Hongarije, Victor Orbán, wees eerder al op de dubbelhartigheid waarmee Israël wordt behandeld:

“De EU zou de inspanningen van de staat Israël voor stabiliteit in de regio moeten waarderen. Dit is niet alleen van belang voor Israël, maar ook voor Europa, omdat het ons beschermt tegen steeds meer invasies van migranten… De betrekkingen van de EU met Israël zijn niet rationeel genoeg en moeten worden hersteld. In plaats van Israël te bekritiseren, moeten we de deur openzetten voor samenwerking met Israël.”

Het is verbijsterend dat sommige politici en regeringen, waaronder de EU, Israël bekritiseren vanwege haar Midden-Oostenbeleid en vervolgens een oogje dichtknijpen voor de militaire opbouw van Iran in de buurt van de grens met Israël – terwijl Iran vanuit Syrië raketten en granaten op Israël afvuurt, ballistische raketten verscheept naar de zelfverklaarde vijand van Israël, Hezbollah, en Israël blijft bedreigen om het in de nabije toekomst te vernietigen.

Wanneer zal de internationale gemeenschap de duidelijke verbale bedreigingen en fysieke agressie van de Iraanse regering serieus gaan nemen? Of zou de internationale gemeenschap heimelijk graag zien dat Israël wordt vernietigd, als Europa’s Orwelliaanse inversie van de woorden: “het vredesproces”?


Bronnen:

♦ naar een artikel van Majid Rafizadeh in een vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster “Iran Inches Closer to its Goal: ‘Wipe Israel off the Map’” van 16 maart 2019 op de site van The Gatestone Institute

4 gedachtes over “Iran nadert stilaan zijn doel: ‘Israël van de kaart vegen!’

 1. Iran wil niet alleen Israël van de kaart vegen. Het heeft ook ruzie met een groot deel van de Arabische wereld. Er zijn spanningen in het land.
  Israël kan niet rekenen op Europa. Het is best mogelijk dat er bij een groot conflict toch steun komt van Engelse of Franse zijde, maar zeker is dat niet. Het is wellicht beter om op de de feiten te letten uit de afgelopen eeuw dan wat er zoal gezegd wordt.
  Het lijkt me heel onwaarschijnlijk dat de Verenigde Staten toestaan dat Iran in de regio (met Rusland) een poot aan de grond krijgt.
  Overigens hoe eerder Hezbollah aangepakt wordt des te beter het is. Een klikkende tijdbom.

  Like

 2. De vraag is wat gaan de VS doen bij een eventuele aanval? Iran krijgt steun van de EU en vooral van Duitsland het ex Nazi land, laat ons hopen dat er geen confrontatie komt.

  Like

 3. Wanneer Israel ook maar één piep geeft dat hen niet bevalt, één dak of balcon op de verkeerde plaats bouwt of een door hen gefinancierd illegaal project neerhaalt, steigeren ze per direct & eensgezind op hun achterste poten in protest.

  Aangaande de oorlogstaal & vernietigingsdrang van Iran t.a.v. Israel spreekt het zwijgende Europa boekdelen. Hun actieve steun aan dit regime laat al helemaal niets te raden over hun bedoelingen.

  Wie zwijgt stemt toe en Europa zal alles & iedereen steunen die voor hen het vuile werk opknapt, hypocrieten & Antisemieten als ze zijn.

  Like

 4. Europa zal de vruchten plukken van haar beleid van wegkijken en demoniseren van Israël God Israël waakt over Zijn volk
  Shalom

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.