Gevangen terroristen in Israëlische cellen stellen hun hongerstaking uit

Plaatje hierboven: Een Israëlische gevangenbewaarder begeleidt Palestijnse gevangenen voor hun vrijlating uit de Ofer-gevangenis in de buurt van de stad Ramallah op de westoever, 15 december 2008 [beeldbron: Kobi Gideon/Flash90]

Zowat 1400 terroristen van de Palestijnse Autoriteit, inclusief een aantal belangrijke terroristen van Hamas en van de PIJ die gevangen zitten in vijf verschillende Israëlische gevangenissen (IPS), hadden een week geleden een complete hongerstaking aangekondigd.

Hiermede wilden zij protesteren tegen de apparaten die de gsm-dienst verstoren om te voorkomen dat ze nog langer met andere moslimterroristen buiten de gevangenis konden communiceren. De hongerstaking zou normaal beginnen op 7 april.

De Palestijns-Arabische terroristen die in gevangenschap zijn in Israëlische gevangenissen hebben hun hongerstaking uitgesteld vanwege het begin van de onderhandelingen met de Israël Prison Service (IPS), volgens een aankondiging van het ministerie voor Gevangenen van de Palestijnse Autoriteit op zondagmiddag.

De terroristen begonnen hun hongerstaking – die opzettelijk gepland was voor de verkiezingsweek van Israël – op zondagmorgen, waarbij hun ontbijt niet werd opgegeten. Het IPS had hen van tevoren gewaarschuwd dat de staking zou aangepakt worden met harde maatregelen, waaronder de mogelijkheid van gedwongen voedingen en ontzegging van toegang tot hun advocaten.

De gevangengenomen terroristen eisen de verwijdering van cellulaire signaalstoorzenders die zijn geïnstalleerd in hun cellen, alsook de annulering van recente strafmaatregelen vanwege gewelddadige schermutselingen met hetgevangenispersoneel en de hervatting van bezoeken van hun familieleden.

De minister van Binnenlandse Veiligheid Gilad Erdan heeft de berichten ontkend dat Israël onderhandelingen met Hamas is begonnen. “In het licht van de valse berichten zou ik willen verduidelijken dat de mobiele stoorzenders niet zijn uitgeschakeld in de IPS-beveiligingsgevangenissen en dat dergelijke optie tot uitschakeling niet aan bod is geweest.

Er zijn recent incidenten geweest tussen gevangengenomen Hamas-terroristen en Israëlische gevangenisbewaarders, te midden van protesten tegen de apparaten die mobiele signalen blokkeren. Terroristen staken cellen in brand en vielen zelfs gevangenbewaarders aan in de K’tziot-gevangenis, waarbij ze een van hen enigszins verwondden.

Plaatje hierboven: Terroristen van Hamas, Al Fatah, Islamitische Jihad en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) kondigden een hongerstaking aan die zou  beginnen op 7 april net zolang de beperkingen op het gebruik van smartphones blijven gelden [bron]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nitzan Keidar “Jailed terrorists postpone hunger strike” van 7 april 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelMuslim terrorists in Israeli prisons to launch major hunger strike over denied cellphones” van 1 april 2019 op de site van Israel Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.