Europese Unie helpt de PA Israël’s Area C gebied in Judea & Samaria illegaal te annexeren

Plaatje hierboven: Judea & Samaria, 8 april 2016. Een gammele constructie gefinancierd door de Europese Unie in Area-C in Judea en Samaria. Links, stickers met het logo van de EU duidelijk aangebracht [beeldbron: The Times]

In een rapport van de Burgerlijke Administratie werden de inspanningen van de Palestijnse Autoriteit (PA) gedocumenteerd om land over te nemen in Area C van Judea en Samaria met de hulp van de Europese Unie (EU), meldde Israel Hayom.

Het document, getiteld ‘Samenvatting: Implementatie van afwikkelingsprocedures door de Palestijnen in gebied C‘, dat in juni 2017 werd verspreid, luidt: “Met ingang van 2015 zijn er aanwijzingen geweest voor de uitvoering van afwikkelingsprocedures in gebied C door de PA, met de centrale inspanningen die in de gebieden Bethlehem en Hebron plaatsviden.”

Het rapport stelt dat “dit fenomeen verspreid is over duizenden dunams” en dat het “in de kantoren van het kadaster gezien wordt om verschillende versies aan te vragen voor hun presentatie aan de Palestijnse Autoriteit als onderdeel van het schikkingsproces.” Het rapport verder verklaarde dat dit proces ‘met financiering van de Europese Unie’ wordt uitgevoerd.

De opstellers van het document somden een aantal problemen en mislukkingen op die uit de situatie kunnen voortvloeien: “Er is geen Palestijnse Autoriteit in Area C”, en daarom misleidt de situatie de Palestijnse Arabieren en veroorzaakt ze schade aan individuele rechten.

Bovendien houdt de PA geen rekening met reeds bestaande gegevens en daarom omvatten de procedures van de regeling “ook land dat als overheidseigendom is verklaard en beheerd”, alsmede land “dat op naam van particuliere entiteiten is geregistreerd.”

Een van de belangrijkste redenen voor dit fenomeen is dat Israël een vacuüm creëerde toen het landarrangement in Judea en Samaria sinds 1968 stopte. “Zonder twijfel creëert de opschorting van het nederzettingsproces een moeilijke anomalie op het terrein, waardoor de PA eenzijdige stappen kan ondernemen.”

De Regavim-beweging zei in reactie: “In het afgelopen decennium heeft de PA een de facto Palestijnse staat opgericht door feiten op de grond te creëren. Jarenlang werden we overspoeld met informatie die we aan de gonrd konden vaststellen en nu blijkt dat de situatie veel erger is [dan we dachten]. De Burgerlijke Administratie deed er niets aan en veranderde zijn strategie niet in het licht van de brutaliteit van de Palestijnse Autoriteit.

De Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT) verklaarde: “De Burgerlijke Administratie is de autoriteit die bevoegd is om gezag uit te oefenen in het gebied van gebied C, inclusief grondregistratie, onderworpen aan beleid door het politieke echelon en in overeenstemming met de wet. Landregistraties die naar verluidt zijn uitgevoerd door PA-functionarissen in Area C zijn volledig illegaal en de regionale autoriteiten erkennen ze niet.”

Plaatje hierboven: Judea & Samaria, 17 oktober 2017. Acht staten van de Europese Unie (EU) hebben een officiële protestbrief aan Israël geschreven waarin ze eisen dat meer dan 30.000 euro wordt vergoed voor het confisqueren van apparatuur en het slopen van structuren en infrastructuur die door hun landen worden gefinancierd voor Palestijnse gemeenschappen in gebied C van de bezette Westelijke Jordaanoever… [beeldbron: Pal Info]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Gary Willig “Report: EU funding PA takeover of Area C – Civil Administration report details PA efforts to claim land in Area C using aid provided by the European Union” van 7 april 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelProjects in East Jerusalem, Area C, Gaza and UNRWA” van 16 mei 2016 op de site van The Office of the European Union Representative (West Bank and Gaza Strip, UNRWA)

♦ naar een artikelEU states to demand Israeli compensation for “Area C” projects” van 19 oktober 2017 op de site van The Palestinian Information Center (Pal Info)

♦ naar een artikel van Ben Sales “Aid or political meddling? Israel, EU spar over Palestinian buildings” van 8 april 2016 op de site van The Times of Israel

5 gedachtes over “Europese Unie helpt de PA Israël’s Area C gebied in Judea & Samaria illegaal te annexeren

 1. Sinds 2015 werkt de EU mee om gammele constructies te financieren om een palestijnse staat in area C te bouwen.

  Het afbreken hiervan is binnen 2 dagen geklaard!
  Het wachten is op het OK van de Israelische regering en die komt
  met de dag dichterbij!

  EU & PA willen nog stééds niet begrijpen dat er zonder Israel’s instemming géén Palestijnse staat komt.

  Like

 2. Europa begrijpt nog steeds niet dat de Palestijnse gebieden ten diepste islamitische illegale nederzettingen zijn ,gelukkig voor Europa hebben zij straks hun eigen moslimenclave’s zoals Kreuzberg Berlin of Kosovo de voormalige bakermat van Servië !!!Feiten ,feiten en nog eens feiten!!Hitler had zich waarschijnlijk wel goed op zijn plaats gevonden tussen de huidige “verwarde” Europese “leiders!!!

  Like

 3. Ben het er wel mee eens. Hoe de verkiezingen ook aflopen, lijkt er een meerderheid te zijn voor actie nu gesteund door de kiezers.
  Wellicht is ook beter als duidelijk lijnen worden getrokken en Israël het initiatief neemt.
  Het is natuurlijk te gek voor woorden. Onderhandelen om het eigen land doordat de Britten hun belofte niet nakwamen. O, wat hebben we daar een plezier van gehad wereldwijd.
  Beter nu actie. Alsjeblieft geen rekening houden met Europa. Zelfs als je een reactie hier leest van verscheidene Nederlanders dan hoor je meteen de gespletenheid die mijns insziens de zaak van de Palestijnse Arabieren niet helpt.

  Like

 4. de “bruine hemden” uit Europa geven nogal veel belasting-geld uit om in Israel consternatie te veroorzaken ! hiermee is helemaal niks mee gediend ; zeker de europeese burgers niet . het is niets anders dan een EU treiter & klier feestje !

  Like

Reacties zijn gesloten.