Israël’s ruimteschip Beresheet maakt eerste rondje omheen de Maan

Binnen enkele dagen is het zover! Als alles goed gaat landt Israël’s maanlander Beresheet (Genesis) op dinsdag 11 april op de Maan! Wow, wow, WOW!

Deze zondagochtend om 04:36 (Israëlische tijd) maakte het Israëlische ruimtevaartuig ‘Beresheet’ zijn eerste succesvolle baan rond de maan. Beresheet’s motor werkte om het ruimtevaartuig te vertragen, thans op zijn maximale stuwkracht.

“Tijdens het manoeuvre werkten de motoren van Beresheet ongeveer 271 seconden en de hoeveelheid verbrande brandstof was ongeveer 55 kg terwijl de Apolune werd teruggebracht van 10.400 km naar 750 km van de maan”, twitterde SpaceIL.

De Perilune, die het dichtst punt is bij de maan, brengt Beresheet op ongeveer 460 km. van de maan. In het weekend fotografeerde Beresheet foto’s van de andere kant van de maan vanaf 550 km. en vanaf 2500 km. “Beresheet bevindt zich in een uitstekende baan!twitterde SpaceIL op vrijdagochtend.

Het ruimtevaartuig – ‘Beresheet’ genoemd, een verwijzing naar de eerste woorden van de Bijbel in het Hebreeuws: “In den beginne…” – zal de maan bereiken op 11 april in de Sea of ​​Serenity, vanwaar het beelden van de rotsachtige oppervlak zal terugzenden en experimenten zal uitvoeren omtrent het magnetisch veld van de maan. Zijn eerste taak is echter om een ​​Israëlische vlag op de maan te planten.

New campaign will inspire Israelis in light of Israeli spacecraft


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael to the Moon: Beresheet performs first successful maneuver around the moon” van 7 april 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Melanie Lidman “After entering moon’s orbit, Beresheet spacecraft starts maneuvering for landing” van 7 april 2019 op de site van The Times of Israel