Netanyahu belooft om nà de verkiezingen ALLE ‘nederzettingen’ te annexeren bij Israël

Premier Benjamin Netanyahu beloofde op zaterdag 6 april om ALLE Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever te annexeren als hij herkozen zou worden, een dramatische beleidsverschuiving kennelijk gericht op het verzamelen van zijn nationalistische basis in het laatste deel van de strakke race.

Netanyahu heeft de expansie van Joodse nederzettingen bevorderd in zijn vier ambtstermijnen als premier, maar heeft tot nu toe afgezien van het presenteren van een gedetailleerde visie voor de Westelijke Jordaanoever. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weigerde commentaar te leveren op de verklaring van Netanyahu.

Peilingen hebben een nauwe wedloop aangegeven, hoewel de Likud-partij van Netanyahu naar verwachting een betere kans heeft dan de Blauw & Witte partij van Benny Gantz om een ​​regeringscoalitie te vormen. Peilingen voorspellen meer dan 60 van de 120 parlementszetels voor de Likud en kleinere rechtse en ultra-orthodoxe Joodse partijen.

Op zaterdag gaf Netanyahu een interview aan Israel’s Channel 12 TV bovenaan het prime-time nieuwsbericht. Netanyahu portretteerde de Amerikaanse beleidsverschuivingen ten aanzien van Jeruzalem en de Golanhoogten als zijn prestaties, zeggend dat hij Trump had weten over te halen deze stappen te zetten.

Netanyahu beloofde dat hij geen enkele Joodse nederzetting zou ontmantelen en dat Israël de controle zou behouden over het gebied ten westen van de Jordaan – aka de Westelijke Jordaanoever, of Judea en Samaria.

De interviewer vroeg waarom hij enkele van de grotere nederzettingen tijdens zijn huidige termijn niet had geannexeerd. “De vraag die u stelt, is een interessante vraag, of we naar de volgende fase zullen gaan en het antwoord is ja,” zei hij, eraan toevoegend dat de volgende ambtstermijn een ingrijpend karakter zou hebben.

We zullen naar de volgende fase gaan, het opleggen van de Israëlische soevereiniteit. Ik zal soevereiniteit opleggen, maar ik zal geen onderscheid maken tussen nederzettingsblokken en geïsoleerde nederzettingen. Vanuit mijn perspectief is elk punt van vestiging Israëlisch en hebben wij verantwoordelijkheid, als de Israëlische regering. Ik zal niemand ontwortelen en ik zal de soevereiniteit niet overdragen aan de Palestijnen.

In elke partitiedeal zouden de meer geïsoleerde Joodse nederzettingen waarschijnlijk moeten worden ontworteld om een ​​levensvatbare Palestijnse staat te creëren.

Saeb Erekat, een veteraan in de onderhandelingen voor de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie), zei dat hij de internationale gemeenschap, met name de Trump-regering, verantwoordelijk hield voor het Israëlische beleid. Erekat zei:

Israël zal het internationaal recht schaamteloos blijven schenden zolang de internationale gemeenschap Israël ongestraft blijft belonen, vooral met de steun en goedkeuring door de Trump-regering van Israëls schending van de nationale en mensenrechten van de Palestijnen.

Israëlische dorpen, gemeenten en steden
inclusief de Vallei van de Jordaan
Jeruzalem en Judea & Samaria – anno 2014


Bronnen:

♦ naar een artikelNetanyahu vows to annex West Bank settlements if re-elected” van 7 april 2018 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelIsraëlische premier Netanyahu belooft annexatie van delen Westelijke Jordaanoever” van 7 april 2019 op de site van VRT NWS

♦ naar een artikel van David Israel “Netanyahu States He Will Apply Sovereignty in Judea and Samaria after Elections [Video]” van 6 april 2019 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Netanyahu belooft om nà de verkiezingen ALLE ‘nederzettingen’ te annexeren bij Israël

  1. Dat zal zeker nog voor meer problemen zorgen maar het recht hebben ze het is het Bijbelse land.

    Like

Reacties zijn gesloten.