Hamasleider Sinwar: Indien Gaza wordt meegesleept in een oorlog zal zelfs Tel Aviv moeten evacueren’

Plaatje hierboven: Gaza, vrijdag 16 november 2018. Hamasleider Yahiya Sinwar (2de van links) zwaait met een pistool met geluidsdemper dat hij buitmaakte op een Israëlische soldaat in antwoord op een zoveelste staakt-het-vuren akkoord met Israël [beeldbron: The Times of Israel]

Hamas-leider Yahya Sinwar waarschuwde op vrijdag 5 april Israël dat

[..] Indien de Strook wordt meegesleept in een oorlog, Israël zal lijden. Het zullen niet alleen de steden rondom Gaza zijn, maar ze zullen Ashdod, Askelon en zelfs Tel Aviv moeten evacueren. We houden nog steeds onze vingers aan de trekker en die zullen daar blijven om de Palestijnse natie te beschermen. Hamas zal een zwaard en een schild zijn voor het Palestijnse volk.

Op woensdag meldde de Al-Quds krant van de Palestijnse Autoriteit dat de verschillende lokale facties – onder leiding van Hamas en de Islamitische Jihad – hun leden bevolen hadden om te stoppen met het gebruik van explosieven langs de grens van Gaza met Israël.

Het rapport beweerde ook dat de nachtelijke demonstraties moeten ophouden, evenals het stoppen met het zenden van explosieven en brandbommen gehecht aan ballonnen en vliegers naar Israël, bedoeld om de velden en akkers van Israëlische boeren in de as te leggen..

Egypte werkt momenteel aan het sluiten van een hudna (een soort wapenbestand op z’n Arabisch) tussen Israël en Hamas, die een einde zal maken aan zowel raketaanvallen als het lanceren van explosieve en brandgevaarlijke ballonnen, evenals aan de gewelddadige onlusten die wekelijks langs de grens tussen Gaza en Israël worden gehouden.

Israël heeft in ruil daarvoor de beperkingen op de visserijzone versoepeld en zal geleidelijk de grensovergangen naar de Gazastrook weer openen om extra goederen door te laten. Later zal Israël ermee instemmen dat de fondsen geschonken door Qatar weer mogen overgedragen worden aan Gaza. De fondsen zijn bedoeld om de water-, riolerings- en elektriciteitsinfrastructuur van Gaza te verbeteren.


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas: Israel will evacuate Tel Aviv in next war – Hamas leader claims terror organization ‘sword and shield’ of ‘Palestinian nation,’ promises to attack Tel Aviv in next war” van 6 april 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Hamasleider Sinwar: Indien Gaza wordt meegesleept in een oorlog zal zelfs Tel Aviv moeten evacueren’

  1. Stank voor dank. Zo voorspelbaar. Die corrupte leiding handhaaft zich al jaren door die belachelijke opstelling. Op Europa en Iran kan Israël niet rekenen, misschien ontwikkelt zich wat gunstigs wat de Arabische bevolking en bij de houding van de Arabische geldschieters.

    Like

Reacties zijn gesloten.