Jaarlijkse ‘Week van Israëlische Apartheid’ gaat compleet de antisemitische tour op

Plaatje hierboven. Wel ja, waar bevindt zich de échte apartheidstaat? In Israël leven ca. 1,5 miljoen Arabieren die op 9 april aanstaande hun stem mogen uitbrengen op de Knesset. Vergelijk dat maar met Juden unerwünscht (geen Joden toegelaten) in de Gazastrook en de rest van de Palestijnse gebieden…

Naar jaarlijkse gewoonte vinden de acties van de 15de editie van ‘Israeli Apartheid Week’ plaats over de hele wereld van 18 maart tot 8 april 2019 onder het thema “Stop Arming Colonialism“, waarmee de groep een wapenembargo wil afdwingen ten aanzien van Israël en tegelijkertijd de vrije wapenverkoop aan Palestijnse terreurorganisaties wil legaliseren en aanmoedigen.

Volgens haar eigen website organiseert de groep Israëlische Apartheidsweek (IAW) jaarlijks een internationale reeks evenementen “die het bewustzijn over het Apartheidsregime van Israël over het Palestijnse volk wil vergroten” en alzo steun wil geven aan de tanende antisemitische Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) -beweging.

De Anti-Israël Lobby
Deze week om hun zogenaamde Israël Apartheid Week te promoten hebben de anti-Israël groepies van de Columbia Students for Justice in Palestine (Columbia SJP), Columbia University Apartheid Divest (CUAD) en Jewish Voice for Peace (JVP) een flyer verspreid over de hele campus om. Op het eerste gezicht lijkt de flyer een beetje onproblematisch, maar bij nader inzien kan men gemakkelijk de afbeelding van een Israëlische soldaat zien met wat lijkt op horens op zijn hoofd.

Hoewel het Israëlisch-Palestijnse conflict een uiterst complexe situatie is die intense emoties van de slachtoffers van beide partijen kan bevatten, is zo’n walgelijke en goedkope handeling van het uitbeelden van Joodse soldaten met fysieke misvormingen ronduit weerzinwekkend en antisemitisch en moet worden veroordeeld door Columbia University.

Dit soort weerzinwekkende karikaturen van Joden is een pijnlijke herinnering aan het flagrante antisemitisme uit de donkere periode van het middeleeuwse Europa toen antisemitische propaganda Joden afschilderde als satanische consorten en een incarnatie van absoluut kwaad. Lichamelijk werden Joden afgeschilderd als dreigend, behaard, met steenpuisten, wratten en andere misvormingen, soms met hoorns, gespleten hoeven en staarten.

Het is buitengewoon pijnlijk om te zien dat dezelfde retoriek wordt gebruikt op de campus van een Ivy League-universiteit in de Verenigde Staten. Deze afschuwelijke daad van SJP mag niet ongestraft gaan. Flauwe excuses op basis van vrije meningsuiting of het creëren van politieke satire mag niet de basis zijn voor vrijspraak.

SSI Columbia (Students Supporting Israel) schrijft verder:

Wij, als een pro-Israël studentengroep, zullen de huidige geopolitieke complexiteit van het Israëlisch-Palestijnse conflict niet ontkennen en zijn altijd bereid om de dialoog aan te gaan en betrokkenheid van studenten op de campus te bevorderen om een ​​pad naar vrede te bevorderen. We zullen echter niet zwijgen over het gebruik door SJP van deze flagrant smakeloze en anti-semitische beelden. Wij veroordelen ten stelligste deze walgelijke daad van SJP en eisen behoorlijke disciplinaire maatregelen van Columbia University.

SSI Columbia heeft al een officiële klacht bij de school ingediend en eisen dat hiertegen krachtig woirdt opgetreden. Contact kan worden opgenomen met het kantoor van de president via bollinger@columbia.edu. Uiteraard ontkent de SJP dat de soldaat op de flyer hoorns draagt, volgens berichten in de media.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maayan Jaffe-Hoffman “Israel apartheid week flyer at Columbia U. depicts IDF soldier with horns” van 5 april 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelThis week, in order to promote their so-called Israel Apartheid Week” van 3 april 2019 op de site van Students Supporting Israel at Columbia University (SSI Columbia)

 

Een gedachte over “Jaarlijkse ‘Week van Israëlische Apartheid’ gaat compleet de antisemitische tour op

 1. De énigen die haat & apartheid propageren zijn deze malloten.

  Hun jaarlijkse evaluerende haat boodschappen zijn het resultaat van hun oplopende frustraties over het uitblijvende succes.

  Zoveel energie & zo weinig resultaat.

  Israel groeit & bloeit, heeft vrije verkiezingen, een bloeiende economie, groeiende politieke invloed & aanzien, Eurovisie, Kim Kardashian & Jennifer Lopez op bezoek en (hopelijk) een landing op de maan.

  In vergelijking hiermee begint het onderwerp van de protesterende meute steeds meer op een lijdend voorwerp te lijken dat iedereen (behalve een stelletje obsessieve nitwitts) spuugzat is.

  In gewone mensentaal betekent dit:
  “Jullie blijven met de haatdemo’s en Israel met het land”.

  Like

Reacties zijn gesloten.