Meer dan 2000 jaar oude begraafplaatsen in grotten nabij Jericho leeg geroofd en verwoest

Tijdens een recente wandeling in de regio Jericho, ontdekten vrijwilligers voor het initiatief ‘Protecting the Eternal’ een grafmonument uit het tijdperk van de Tweede Tempel dat tijdens bouwwerken werd blootgelegd en vernietigd. De graven werden geplunderd en menselijke resten waren verspreid over het gebied.

De eeuwenoude begraafgrotten aan de rand van Jericho zijn al duizenden jaren oud en zijn blijkbaar onderdeel van de uitgebreide begraafplaatsen van het paleis uit de Hasmonean periode (tussen ca. 140 en 116 v. Chr.) dat op de site is blootgelegd (plaatje onderaan).

De grot is recentelijk blootgelegd in de loop van landscapingwerkzaamheden die zijn uitgevoerd door lokale Arabische boeren, die tractoren over de locatie hebben gerold om het terrein voor landbouwwerkzaamheden klaar te maken.

Professor Rachel Hachlili van het Zinman Instituut voor Archeologie van de Universiteit van Haifa, die deze regio heeft bestudeerd, heeft deze grotten geïdentificeerd als de grootste begraafplaats tijdens de Tweede Tempel periode (ca. 516 v.Chr tot 70 na Chr.) in Israël.

Wandelaars die dit weekend het terrein bezochten waren ontzet over wat ze vonden: menselijke overblijfselen werden overal verspreid op de vers bewerkte grond, de catacomben werden grondig geplunderd en vernield en de sarcofagen (grafkisten) die in de grotten hadden gestaan ​​voor meer dan 2500 jaar waren verdwenen.

De diefstal van oudheden en vernietiging van archeologische schatten is wijdverbreid in de gebieden die door de Palestijnse Autoriteit worden beheerd en komt nagenoeg dagelijks voor in heel Judea en Samaria. In dit geval werden oude catacomben weggevaagd door illegale ontmanteling, ondanks de constante stroom waarschuwingen en documentatie die naar de regionale commandant voor oudheden in het burgerlijk bestuur werd gestuurd, het orgaan dat verantwoordelijk is voor de wetshandhaving in het gebied.

Het verlies van ons archeologisch erfgoed en het voortdurende falen om ons erfgoed te beschermen en te behouden, is een onbegrijpelijke schande“, zei Yakhin Zik, Director of Operations bij Regavim. “De regering moet extra mankracht goedkeuren en normen creëren die het behoud van oudheden en de zware bestraffing van plunderaars waarborgen.

Het is tijd voor degenen die verklaringen afleggen over hun toewijding aan onze nationale nalatenschap om hun ogen te openen voor de ISIS-achtige vernietiging die overal om ons heen gebeurt“, voegt Moshe Gutman van het initiatief ‘Behoud van het eeuwige’ eraan toe. “Ik roep de premier op om verantwoordelijkheid te nemen. Het is ondenkbaar dat een beschaafd land de plundering en verwoesting van de sites van het wereld cultureel erfgoed tolereert.

Fundamenten van Hasmonean Paleis nabij Jericho


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Ancient Burial Caves, Looted Graves, Scattered Human Remains Found Near Jericho” van 2 april 2019 op de site van The Jewish Press

2 gedachtes over “Meer dan 2000 jaar oude begraafplaatsen in grotten nabij Jericho leeg geroofd en verwoest

  1. Maar de Palestijnen doen toch nooit iets, het zijn zo’n brave mensen die verdrukt worden?

    Like

  2. Blijf je met smerige poten van het Christelijke erfgoed af.
    De Christelijke wereld moet keihard gaan optreden.
    Andersom zou onze kop gaan rollen op openbaar marktplein.

    Like

Reacties zijn gesloten.