Terroristen in Israëlische gevangenissen in hongerstaking omtrent beperking op smartphones

Zowat 1400 terroristen van de Palestijnse Autoriteit, inclusief een aantal belanrijke terroristen van Hamas, die gevangen zitten in vijf Israëlische gevangenissen (IPS), zullen volgende week een complete hongerstaking lanceren als de apparaten die de gsm-dienst blokkeren om te voorkomen dat ze met andere moslimterroristen buiten de gevangenis communiceren, niet worden ontmanteld.

De minister voor Openbare Veiligheid Gilad Erdan zei op maandag dat er geen onderhandelingen met de veroordeelde terroristen zullen worden gevoerd. De woordvoerder van de PA-gevangenen zei dat de hongerstaking, zonder voedsel of water, zal worden gelanceerd op 7 april aanstaande, twee dagen voor de Israëlische parlementaire verkiezingen.

Terroristen van Hamas, Al Fatah, Islamitische Jihad en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) zullen deelnemen aan de hongerstaking net zolang de beperkingen op het gebruik van smartphones blijven gelden.

Volgens de meest recente cijfers van de ngo B’tselem zaten er eind februari 2019 zowat 5.248 Palestijnen opgesloten in Israëlische cellen waarvan 294 uit Gaza, wat relatief weinig is in verhouding tot het hoge terreurgehalte in de Palestijnse gebieden en binnen Israël. Nog eens 645 Palestijnen, 13 van hen uit de Gazastrook, bevonden zich in IPS-gevangenissen omdat ze illegaal in Israël verbleven

Twee Israëlische gevangenisbewakers werden vorige week neergestoken door Hamas-terroristen in de Ketzion gevangenis in de Negev in het zuiden van Israël. De afgelopen weken heeft de gevangenisdienst een proefproject opgestart om apparaten te installeren die het cellulaire signaal verstoren om te verhinderen dat terroristen mobiele telefoons gebruiken om te communiceren met andere terroristen buiten de gevangenis.

Eerder ondertekende minister van Financiën Moshe Kahlon een bevel om maandelijks 10,4 miljoen euros af te trekken van de belastinginkomsten die Israël overdraagt ​​aan de Palestijnse Autoriteit en dat gelijk is aan het bedrag van de sociale uitkeringen die de PA aan moslimterroristen in Israëlische gevangenissen uitbetaalt en aan hun families, evenals de families van terroristen geëlimineerd tijdens terreuraanslagen.Plaatje hierboven: Succesvolle onderdrukking van een opstandje van gevangen Palestijnse terroristen in een Israëlische gevangenis [beeldbron: Safa]


Bronnen:

♦ naar een artikelMuslim terrorists in Israeli prisons to launch major hunger strike over denied cellphones” van 1 april 2019 op de site van Israel Behind The News (BTN)

3 gedachtes over “Terroristen in Israëlische gevangenissen in hongerstaking omtrent beperking op smartphones

 1. volgens de “conventie van geneve” worden gevangenen in Israel bovenmaats goed behandeld ! telefoon,internet,echtelijke nachtbezoeken, a la carte maaltijden zijn zelfs in Europa GEEN algemeen recht ! gaan deze knakkers ook nog proefverlof en vacantie-dagen eisen ? het zijn TERRORISTEN

  Like

 2. Laat ze maar kreperen in de goede mooie Israëlische gevangenis tis vaak beter vertoeven hier dan in sommige moslim landen

  Like

 3. Tis toch wat mooie combinatie :terroristen staking mobiele telefoons
  Vaak is het leven in Israëls. Gevangenis beter dan in menig moslim land

  Like

Reacties zijn gesloten.