Iran en zijn proxy Hezbollah bouwden stiekem nieuwe raketfabrieken in Libanon

Plaatje hierboven: In zijn toespraak op de Algemene Vergadering van de VN presenteerde premier Binyamin Netanyahu kaarten van drie raketfabrieken in Libanon die toebehoren aan de Iraanse proxygroep Hezbollah [beeldbron: Ynet News]

Hezbollah heeft met de hulp van Iran in het geheim een ​​nieuwe precisiegeleide raketfabriek in Libanon opgericht, volgens een rapport dat maandagavond werd uitgezonden op het Israëlische Kanaal 13-nieuws.

De Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo waarschuwde de Libanese premier Sa’ad Hariri tijdens zijn bezoek aan Beiroet dat Hezbollah en Iran in het geheim de nieuwe fabriek hadden gebouwd voor het produceren van precisiekraketten op Libanese bodem, aldus een Amerikaanse bron.

“We hebben de Libanese regering duidelijk gemaakt dat Hezbollah iets doet binnen Libanon, en het gevaar van een escalatie met Israël als gevolg hiervan is reëel”, zei de Amerikaanse diplomaat. “We hebben bevestigd dat alle informatie die we in deze context hebben, ook bekend is binnen de Libanese regering.”

Premier Benjamin Netanyahu onthulde het bestaan ​​van fabrieken om precisiekraketten te produceren, die vorig jaar werden gebouwd door Hezbollah in Libanon.  In zijn toespraak op de Algemene Vergadering van de VN presenteerde Netanyahu kaarten van drie rakettenfabrieksfabrieken in Libanon die behoren tot de Iraanse proxygroep (plaatje bovenaan).

De eerste site bevindt zich in een voetbalstadion waar een groep verbonden met Hezbollah speelt; de tweede bevindt zich in de buurt van de internationale luchthaven Rafik Hariri; en de derde is in de jachthaven, op ongeveer 500 meter van de landingsbaan van de luchthaven. Hij merkte op dat alle raketfabrieken zich bevonden tussen residentiële civiele gebouwen (plaatje onderaan).

Pompeo heeft ongeveer twee weken geleden duidelijk verwoordde berichten van Israël aan het Libanese leiderschap doorgegeven, volgens Amerikaanse bronnen. De minister zei dat de informatie over het nieuwe raketproject van premier Benjamin Netanyahu tijdens zijn bezoek aan Israël was ontvangen voordat hij naar Libanon vertrok.

In Syrië bombardeerden de Israel Defense Forces herhaaldelijk Iraanse wapendepots, wapenfabrieken en konvooien die geavanceerde munitie vervoerden naar Hezbollah.

Plaatje hierboven: Hezbollah missile-conversion sites in Beiroet, Libanon


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Iran, Hezbollah Secretly Built New Precision Rocket Factory in Lebanon” van 1 april 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Yoav Zitun “IDF releases footage of Hezbollah precision-missile factory” van 1 april 2019 op de site van Ynet News

4 gedachtes over “Iran en zijn proxy Hezbollah bouwden stiekem nieuwe raketfabrieken in Libanon

  1. De United Nonsens (VN) staat erbij en laat de bloeddorstige Hezbollah terroristen (partij van god, een of andere partij van de een of andere gestoorde islamitische afgod) samen met de ayatollahs uit Iran hun gang gaan,het bloed loopt deze islamitische benden letterlijk en figuurlijk uit de bek!!!Waarschijnlijk als Israël door deze islamitische boevenbende vanuit Libanon wordt aangevallen ,zal Israël Libanon terug bombarderen naar de middeleeuwen ,ook aan Israëlische zijde zullen dan veel doden te betreuren zijn!!Preventie is de beste remedie om al deze eventuele ellende aan weerskanten te voorkomen!

    Like

    1. Geen zorg Leon !; de heldhaftige overste Bauer van het nederlandse unifil-batalion gaat deze ramp helemaal voorkomen ! niet dus ! UN staat inderdaad toe te kijken hoe terreurgroepen aanvalstunnels en raketlanceerbases bouwen ! in feite zijn Joden door de Verenigde Nazi’s vogelvrij verklaard !

      Like

Reacties zijn gesloten.