Gaza: terreurgroep Palestijnse Islamitische Jihad plant belangrijke aanslag(en) op Israël

Plaatje hierboven: Gaza, 4 oktober 2018. De Al Quds Brigades, de moordbrigade van de terreurorganisatie Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), toonden tijdens de mars van de PIJ in Gaza Stad hun nieuwste wapens alsook deze grote lange-afstandraket. De sjiitische PIJ groep wordt al jaren rechtstreeks gefinancierd door Iran [beeldbron: al-Watania]

De IDF zegt te geloven dat de door Iran gesteunde terreurorganisatie Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) in Gaza een grote aanval – of een reeks aanvallen – op Israël plant in de komende uren of dagen. Dit zou blijkbaar een poging zijn om de huidige hudna (kalmte) tussen Israël en de regerende terreurgroep Hamas in Gaza te verstoren, die werd uitgewerkt door bemiddelaars van Egypte en de Verenigde Naties.

Volgens Arabische rapporten weigerden de terreurorganisaties Saif Al-Islam en de Nasser Salah Al-Din Brigades (de moordbrigade van de PRC aka Volksverzet Comités)  de wapenstilstand tussen Hamas en Israël en sloten zich aan bij de pogingen van Islamitische Jihad (PIJ) om de regeling te ondermijnen.

Plaatje hierboven: De Palestijnse organisatie Saif Al-Islam is zowat de kleinste jihadistische terreurgroep in Gaza die de laatste tijd actiever zijn geworden via de Palestijnse sociale media. Ze bestaan ​​al een paar jaar, maar hebben zelf nog niet veel naam gemaakt. Ze delen een gemeenschappelijk doel met andere facties, dat wil zeggen de strijd tegen Israël [beeldbron: Joe Truzman]

PIJ-agenten lijken richtlijnen uit Iran of uit het kantoor in Beiroet van PIJ-leider Ziyad Nahala te volgen. PIJ-terroristen waren verantwoordelijk voor de vijf raketten die op zondagmorgen in het zuiden van Israël werden afgevuurd, volgens de IDF.

Israëlische veiligheidsfunctionarissen zeiden dat ze in de loop van de dag op maandag ongebruikelijke activiteiten hebben gezien van PIJ-agenten op verschillende locaties langsheen het veiligheidshekken van Gaza. Het veiligheidspersoneel zei dat de terroristen mogelijk explosieven hebben geplant, geprobeerd hebben het hek te beschadigen of raketlanceerders te plaatsen ter voorbereiding van een anti-tank raketaanval. Ze voegden eraan toe dat het erop leek dat Hamas zich niet bewust was van de activiteiten.

Gisteren zei premier Netanyahu over de gespannen situatie aan de grens met Gaza: “Ik heb de IDF-eenheden die naar de grens met Gaza worden ingezet, opdracht gegeven hun positie te handhaven. We zijn klaar voor elke ontwikkeling en zullen er alles aan doen om onze veiligheid te behouden.”

Plaatje hierboven: Ziyad Nakhala (rechts), de nieuwe leider van de Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) en Iran’s Generaal Qassem Soleimani (links), commandant van de Al Quds-brigade van de Iraanse Revolutionaire Garde, op 15 februari 2018 in Mehr, Iran. Plannen smeden om samen Israël van de kaart te vegen [beeldbron: JCPA]

TIP !

Voor wie de weg niet meer weet tussen al de Palestijnse terreurgroepen in Gaza, hieronder de logo’s van de belangrijkste dertien-in-een-dozijn facties (ja, er zijn er nog meer…)

Wie de namen kent van elke organisatie kan een gratis rondreis winnen in Gaza met als gids Hamasleider Nr. 3 Yahiya Sinwar (“We zullen de harten uitrukken van de Zionisten en hun levers opvreten!“):


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Report: Palestinian Islamic Jihad Plans Major Attack on Israel” van 1 april 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelSecurity sources: Islamic Jihad preparing significant terror attack along the Gaza border” van 1 april 2019 op de site van Israel Begind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch “It’s Time to Kill Terrorists – In the wake of an attack on Israel, Hamas needs to occupy itself burying its members not providing them with employment. Only dead terrorists will allow Israel to win the war” van 27 maart 2019 op de site van MIDA

♦ naar een artikelProfile of Ziyad al-Nakhalah, the New Palestinian Islamic Jihad Leader” van 31 oktober 2018 op de site van Meir Ami Intelligence

Een gedachte over “Gaza: terreurgroep Palestijnse Islamitische Jihad plant belangrijke aanslag(en) op Israël

Reacties zijn gesloten.