Israëlisch ruimtevaartuig Beresheet maakt een foto van de aarde op weg naar de maan

Op zondag 31 maart 2019 omstreeks 12.00 uur (Israëlische tijd) passeerde het ruimteschip Beresheet voor de laatste keer op ongeveer 1.700 kilometer afstand dicht bij de aarde.

Het engineeringteam is er in geslaagd om een ​​zeldzame foto van de aarde te maken op een afstand van ongeveer 16.000 kilometer (10.000 mijl). Op de foto zijn het Arabische schiereiland en Zuidoost-Afrika zichtbaar. Het uitzicht op Israël werd grotendeels verdoezeld door regenwolken. Maar kan ook door de rook zijn geweest, veroorzaakt door de duizenden autobanden die de Gazaanse Palestijnen al een jaar wekelijks verbranden.

Israëls eerste ruimtevaartuig voltooide zijn laatste manoeuvre op maandagochtend, met nog slechts tien dagen te gaan voordat de Beresheet-maanlander op de maan zou landen. Volgens een verklaring uitgegeven door SpaceIL, het privébedrijf dat het Beresheet-ruimtevaartuig ontwierp en exploiteerde, voltooide het vaartuig een motorstilte van 72 seconden op maandagochtend (Israëlische tijd), waarbij het ruimtevaartuig werd aangeladen voor de landing op de maan, gepland voor 11 april aanstaande.

“Vandaag om 09:00 heeft Beresheet met succes een nieuwe manoeuvre voltooid, gericht op het bereiken van een precieze synchronisatie van haar ontmoeting met de maan. Het engineeringteam van SpaceIL en IAI heeft de manoeuvre uitgevoerd, waarmee de motoren van het ruimtevaartuig 72 seconden zijn gestart en lieten draaien. De teams beoordelen de resultaten van de manoeuvre om te bepalen of een andere uitlijnmanoeuvre nodig is voordat Lunar Capture wordt uitgevoerd.”

“Volgende donderdag zal het ruimtevaartuig de baan van de maan bereiken en Lunar Capture uitvoeren, een complexe manoeuvre gericht op het ingaan van de zwaartekracht van de maan en de circulatie ervan naar de geplande landing.” SpaceIL en IAI bereiden zich momenteel voor op de Lunar Capture-manoeuvre door verschillende oefeningen te doen scenario’s, simulaties en diepgaande testen in het hybride lab.

Het begin van het einde…


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli spacecraft snaps picture of Earth en route to the moon – Beresheet lunar lander craft successfully completes maneuver 10 days ahead of planned moon landing” van 1 april 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Israëlisch ruimtevaartuig Beresheet maakt een foto van de aarde op weg naar de maan

  1. Verdomme, dat had ik nou nooit gedacht…….de aarde is toch ronder dan een idiote groep hier op aarde denkt dat ie plat is…..!
    Verspreidt dit bericht snel……misschien komt er meer inzicht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.