Gaza vuurt op zondag weer vijf raketten af naar Israël terwijl een bestand wordt onderhandeld

Plaatje hierboven: Gaza, 13 november 2018. Een terrorist van de Al Quds Brigades (Islamitische Jihad/PIJ) poseert bij zijn raketten ter voorbereidng van nieuwe beschietingen van willekeurige burgerdoelwitten in Israël [beeldbron: Palestine News]

Verschillende raketten werden in de vroege ochtend van deze zondag vanuit Gaza naar Israël afgevuurd, zeiden functionarissen, die wezen op een waarschijnlijke tegenvaller enkele uren nadat de strijdende partijen op weg zijn om een onofficieel bestand te betekenen, na een dag van gematigd geweld langsheen de grens. Er waren geen meldingen van verwondingen of schade door de raketaanval, zei de Regionale Raad van Eshkol in een verklaring.

De Israel Defense Forces zeiden dat vijf raketten vanuit Gaza op Israël werden afgevuurd nadat de sirenes na middernacht rond 00u40 begonnen te loeien in het gebied van Eshkol naast de zuidelijke Gazastrook. Explosies werden en de rakette bleken neergestort in open gebied, verklaarde de woordvoerder van de Regionale Raad.

De terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) heeft intussen de verantwoordelijkheid opgeëist voor de raketaanval.

Staakt-het-vuren?
De raketten werden gelanceerd ondanks gesprekken over een mogelijke overeenkomst tussen Israël en Hamas om verdere escalatie te voorkomen.

De overeenkomst, bemiddeld door Egypte, is bedoeld om een ​​einde te maken aan de gewelddadige protesten die wekelijks langsheen de grens tussen Gaza en Israël worden gehouden en om raketaanvallen tegen Israël te voorkomen.

Israël zal in ruil daarvoor de beperkingen op het visgebied aanvankelijk opheffen en de oversteekplaatsen in Gaza geleidelijk openen om extra goederen door te laten. Later zal Israël ermee instemmen om de transfers van Qatari-geld naar Gaza weer toe te staan.

De fondsen zijn bedoeld om de water-, riolerings- en elektriciteitsinfrastructuur van Gaza te verbeteren. Verwacht wordt dat de overeenkomst – die plaatsvervangend Hamas-leider Saleh al-Arouri benadruktegeen vredesovereenkomst is” – in de komende dagen zal worden ondertekend.

Plaatje hierboven: Beiroet, Libanon, vrijdag 29 maart 2019. Op vrijdag vergaderden Ziad al-Nakhla (3de van links), de secretaris-generaal van de sjiitische Islamitische Jihad (PIJ) en Saleh al-Arouri (helemaal rechts), de Nr. 2 van het soennitische Hamas en vice-chef van het politbureau, samen met medewerkers van beide Palestijnse terreurorganisaties aan de vooravond van de massieve protesten op zaterdag. Op de achtergrond een grote afbeelding van de vergulde Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem [beeldbron: Palestine News]


Bronnen:

♦ naar een artikelGazans shoot five rockets at Israel after day of ‘restrained’ border protests” van 31 maart 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at Israeli civilians in southern Israel” van 30 maart 2019 op de site van Israel Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelDespite Talks of an Agreement, Rockets Launched from Gaza” van 31 maart 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Kobi Finkler “Hamas: Agreement with Israel ‘not a peace agreement’” van 30 maart 2019 en een artikel van Nitzan Kedar en Chana Roberts “This is what the Hamas-Israel agreement includes” van 31 maart 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Gaza vuurt op zondag weer vijf raketten af naar Israël terwijl een bestand wordt onderhandeld

  1. Onderhandelen heeft geen zin ze gaan toch gewoon hun gang israel moet verdwijnen ze vechten tegen de Almachtige God van Israël
    Misleidde mensen zielig

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.