IDF-soldaten grijpen 8-jarige Gazanen-met-mes en sturen hen terug naar hun moeder

Op zaterdagochtend vonden IDF-troepen twee kinderen aan het veiligheidshekken van Gaza gewapend met een mes. Ze waren erin geslaagd om doorheen het hekken te raken. Ze legden aan de soldaten uit dat ze hoopten Israël te infiltreren en ze naar de gevangenis zouden worden gestuurd.

De jongens van amper 8 jaar oud huilden tranen met tuiten toen ze gepakt werden door de soldaten en hoorden dat ze zouden teruggestuurd worden. De IDF-soldaten gaven de kinderen water te drinken en stuurden de beteuterde kids terug naar hun moeders in Gaza via de Erez grensoversteek.

Eight-year-olds ask IDF to arrest them


Bronnen:

♦ naar een artikelWATCH: Gazans send 8-year-olds into Israel with knife, IDF gives them water” van 30 maart 2019 op de site van World Israel News (WIN)

♦ naar een artikel van Jacob Magid “IDF apprehends, sends back 8-year-old Gazans who crossed into Israel with knife” van 30 maart 2019 op de site van The Times of Israel