Hele nacht rellen aan Israël’s grens met Gaza; molotov cocktails, brandbommen en raketten

Plaatje hierboven: Gaza, donderdagavond 28 maart 2019. Nachtelijke relschoppers hebben fun. Palestijnse Gazanen bereiden zich voor op een woelig en mogelijk bloedig weekeinde om de eerste verjaardag te vieren van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ -protesten, die begonnen op 30 maart 2018 [beeldbron: Ma’an News]

Honderden moslimterroristen waren gisteravond in Gaza langs de grens met de veiligheidsgrens met Israël weer bijzonder actief.

Door Hamas gesponsorde terroristen verbranden autobanden, gooiden stenen, granaten, bommen, brandbommen, schoten vuurwerk af, wijzen met lasersstiften naar IDF-soldaten om hen te verblinden en proberen het veiliheidshekken te saboteren om Israël binnen te vallen en Joden te vermoorden.

IDF-soldaten reageerden met rel-verspreidingsmethoden en schoten af en toe met scherp naar leidende terroristen, in overeenstemming met de rules of engagement.

Vannacht werden ook enkele raketten afgevuurd door moslimterroristen in Gaza naar het zuiden van Israël. Code Rode raketalarmsignalen weerklonken in Kisufim, in de regionale raad van Eshkol. Volgens de eerste berichten stortte een raket neer in open gebied en veroorzaakte geen schade noch slachtoffers.

Foto’s van het materiaal dat gisteravond werd gebruikt,
werden online gepubliceerd door Gaza-terroristen

De Amerikaanse ambassade in Israël waarschuwde voor rellen in Judea, Samaria en een mogelijke escalatie in Gaza. De IDF heeft de opbouw voltooid voor de te verwachten massieve rellen op ‘Landdag’ en de eerste verjaardag van de vrijdagrellen na het traditionele moskeebezoek langs de grens met Gaza, terwijl de voorbereidingen worden voortgezet voor een mogelijke escalatie en een terrorismebestrijdingsoperatie in Gaza.

Premier Netanyahu voltooide zijn rondreis langs de grens met Gaza en zei dat hij de IDF opdracht had gegeven klaar te zijn voor een ‘grootschalige campagne’. Eerder vandaag voerde de IDF een vliegtuigaanval uit gericht op een terreurnest in Gaza van moslimterroristen die explosieven en brandbommen lanceerden richting Israël die waren vastgehecht aan ballonnen.

Israël/Gaza, donderdag 28 maart 2019.
IDF troepenbewegingen naar de grens met Gaza


Bronnen:

♦ naar een artikelLate-night terrorists begun rioting along the Gaza border” en een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at Israeli civilians in southern Israel” van 28 maart 2019 op de sitevan Israel Behind The News (BTN)

Een gedachte over “Hele nacht rellen aan Israël’s grens met Gaza; molotov cocktails, brandbommen en raketten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.